Gevulde paprika's met kaas

Na een incidentje waarbij vorige week onze elektrische BBQ vuur vatte, zit ik momenteel zonder barbecue. Er wordt echter druk gewerkt aan een oplossing!

Vlak voor het toestel sneuvelde, heb ik echter nog een gerechtje gemaakt dat ik jullie zeker niet wil onthouden: gevulde paprika's. Ikzelf maakte het als bijgerecht (bij een zalige gebraden kip), maar het is ook ideaal als onderdeel van een barbecue wanneer je vegetarische gasten aan je eettafel hebt. Je kan ze toch moeilijk altijd gewoon een vegetarische hamburger voorschotelen?

Ingrediënten

- 4 rode paprika's (gehalveerd en zonder zaadlijsten)
- 100 gram rijst
- 350 ml groentebouillon
- 2 looktenen (gesnipperd)
- Pijnboompitten
- Lenteuitjes (gesnipperd)
- Een bakje kerstomaten (gehalveerd)
- Een bol mozzarella (in blokjes)
- Een doosje cambozola (in blokjes)
- Verse peterselie en basilicum (gesnipperd)

Bereidingswijze

Verhit wat olijfolie in een pan en toast er de pijnboompitten in. Voeg de rijst erbij en roer door de olie. Voeg de look en bouillon toe en breng aan de kook. Kook gedurende 10 minuten in een afgesloten pan (of tot je rijst gaar is).

Doe van het vuur weg de lenteui, kerstomaten, kazen en kruiden erbij. Kruid verder af met peper en zout en laat afkoelen.

Vul de paprikahelften met het afgekoelde mengsel. Wikkel elk in zilverpapier en bak gedurende 25-30 minuten op de BBQ (gaartijd aanpassen aan je paprika's, sommigen zijn sneller gaar, anderen hebben meer tijd nodig).

Reacties