Queen of Puddings

Today's the day! De 'Royal Wedding', 'Wedding of the Year', ... Of je het nu wou of niet, je kon er de laatste weken niet naast kijken. Zelfs de zogenaamde kwaliteitskranten stonden vol ermee (is het al komkommertijd?).

Wat er op het menu staat, is echter vooralsnog een goed bewaard geheim. Wel is geweten dat het dinner voor Charles' gasten beperkt is tot drie gangen om over te gaan in een disco bal (waarom weet ik dit?).

In ieder geval, gezien de hetze konden we niet achterblijven. Hieronder dus een oerbrits dessert, met een koninklijke naam dan nog: 'Queen of Puddings'. De basis lijkt eerder een veredelde broodpudding en ik vermoed dan ook niet dat dit op het menu zal staan, maar als je zin hebt in een eenvoudig en lekker dessertje is dit zeker geschikt!

Queen of Puddings wordt normaal gezien warm gegeten, maar ook koud is het zeker nog te pruimen!

Ingrediënten

- 250 ml room
- 250 ml melk
- 10 gram zoutloze goede boter
- 2 eieren
- 125 gram wit brood (zonder korst, in de foodprocessor vermalen tot broodkruim)
- 1 tl vanille extract
- zeste van 1 citroen
- 5 el suikervrije frambozenconfituur
- 2 el aspartaam

Bereidingswijze

Doe de melk en room in een sauspan en breng aan de kook. Haal van het vuur weg en doe er de boter, 1 el zoetstof, zeste en broodkruim in. Meng goed en laat 20 minuten trekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Scheid de eieren. Doe de dooiers bij het afgekoelde melkmengsel. Doe dit in een beboterde ovenschotel of taartvorm en bak gedurende 30 minuten in de oven.

Verwarm de confituur op een zacht vuurtje. Spreid hem open over de afgebakken puddingbodem. Laat afkoelen.

Klop de eiwitten stijf met de overgebleven eetlepel zoetstof. Spreid over de pudding en bak nog 10 minuten in de oven.

Reacties

Populaire posts