Nationale pannenkoekendag

Een paar weken geleden kwam dit terecht in Geert zijn mailbox:

"Is het je al opgevallen dat iedereen zijn of haar speciale dag heeft? Moederdag, Vaderdag, dag van de klant enzovoort. En toch werd er nog nooit gedacht aan... de pannenkoek! Daarom roept Tiense Suiker 2 februari uit tot Nationale Pannenkoekendag. Een dag die helemaal in het teken staat van de pannenkoek én van heerlijk genieten met je familie."

Hoewel een initiatief van een suikerproducent, vond ik het toch de moeite om aan mee te doen. Vandaag dus een zeer eenvoudig recept voor suikervrije pannenkoeken!

En uiteindelijk is het nog niet zo'n gek initiatief hoor. Verschillende landen hebben hun nationale pannenkoekendag: voor Nederland is dit 3 april (in samenwerking met Tefal), voor Engeland, Ierland en Australië is het Shrove Tuesday, de dag voor Aswoensdag. In de Angelsaksische landen koos men de start van de Christelijke vastenperiode om dan een laatste keer te smullen van eieren, suiker, enz.

Alvorens aan het recept te beginnen, wil ik jullie nog even meegeven dat er vandaag ook een artikel in Het Nieuwsblad verschenen is over mijn deelname aan Vlaanderen Kookt. Je kan het artikel via deze link terugvinden.

Ingrediënten

- 250 gram zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 500 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden.

Klop de eieren los met de halfvolle melk en giet beetje bij beetje in het kuiltje van de bloem. Meng tot een homogeen mengsel.

Verhit wat boter in een pannenkoekenpan. Bak vervolgens je pannenkoeken.

Reacties