Calzone

Eens zin in wat anders dan een gewone pizza? Of nog veel restjes in de koelkast liggen? Een calzone kan dan de ideale oplossing zijn. Niet veel werk aan (alleen wat wachten tot het deeg klaar is), en o zo lekker.

Hieronder één van de manieren hoe ik hem maak. Je kan echter naar hartelust variëren met wat je nog in huis hebt: salami, artisjokken, spinazie, champignons,...

Ingrediënten

Voor het deeg
- 500 gram bloem
- 2 tl gedroogde gist (voor broodmachine, indien je het met de hand maakt: 4 tl)
- 270 ml water
- 1 tl zout
- 1 el olijfolie

Voor de vulling
- 1 aubergine
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 lookteentje
- Prosciutto Crudo
- Zongedroogde tomaatjes
- Groene olijven
- 1 bol mozzarella
- Versgeraspte parmezaan
- Verse basilicum

Maak het deeg klaar. Terwijl het rijst, kan je je vulling bereiden.

Verhit flink wat olijfolie in een grote pan. Snij de aubergine in dunne plakjes en bak ze in de olijfolie. Kruid goed af. Laat afkoelen.

Doe het blik tomatenblokjes samen met het lookteentje en wat zout in een pannetje, breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen. Haal het lookteentje eruit, voeg verse basilicum en wat olijfolie toe.

Meng de aubergines met de tomatensaus, zongedroogde tomaatjes, olijven en in stukjes gesneden prosciutto. Breek de mozzarella in stukjes en meng onder de vulling. Voeg er nog flink wat versgeraspte parmezaan aan toe. Kruid eventueel bij met peper, zout en basilicum.

Rol het deeg uit, snij er cirkels van. Leg in elke cirkel wat vulling, vouw dubbel en zorg dat de randen goed aangedrukt zijn (op de foto kan je zien dat ik ze wat omplooi).

Bak ongeveer 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Reacties

Populaire posts