Italiaanse gratin
Het is al eerder vermeld, maar wij zijn dol op gratins. Gekookte aardappelen is altijd een gevecht om op te krijgen, maar een gratin gaat er altijd wel in.
Een tijdje geleden heb ik wat "extra" ingrediënten zitten toevoegen aan krieltjes om zo tot een smakelijke, Italiaans getinte gratin te komen.
Heel eenvoudig, snel en lekker.
Ingrediënten
- Een pakje gekookte krieltjes
- Room
- Een dikke schijf pancetta
- Wat zongedroogde tomaatjes
- Versgeraspte parmezaan
Bereidingswijze
Snij de pancetta in blokjes. Snij eventueel ook de tomaatjes in kleinere stukjes (afhankelijk van hoe groot ze zijn).
Meng de pancetta en tomaat met de krieltjes en doe in een ovenschotel. Overgiet met room (de aardappeltjes moeten niet volledig onderstaan, maar er mag wel een bodempje room in je schotel zijn). Besprenkel royaal met de versgeraspte parmezaan en zet het geheel 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Een tijdje geleden heb ik wat "extra" ingrediënten zitten toevoegen aan krieltjes om zo tot een smakelijke, Italiaans getinte gratin te komen.
Heel eenvoudig, snel en lekker.
Ingrediënten
- Een pakje gekookte krieltjes
- Room
- Een dikke schijf pancetta
- Wat zongedroogde tomaatjes
- Versgeraspte parmezaan
Bereidingswijze
Snij de pancetta in blokjes. Snij eventueel ook de tomaatjes in kleinere stukjes (afhankelijk van hoe groot ze zijn).
Meng de pancetta en tomaat met de krieltjes en doe in een ovenschotel. Overgiet met room (de aardappeltjes moeten niet volledig onderstaan, maar er mag wel een bodempje room in je schotel zijn). Besprenkel royaal met de versgeraspte parmezaan en zet het geheel 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Reacties
Een reactie posten