Winterse erwtensoep
Een klassieker. Eenvoudig te maken, maar het duurt wel eventjes eer de soep klaar is. Ideaal om in het weekend te maken en in te vriezen dus!
Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten.
Er zijn talloze recepten te vinden, maar deze blijft mijn favoriet!
Ingrediënten
o 375 g spliterwten
o 1 ui
o 2 stengels selder
o 1 stuk prei
o 1 wortel
o 1 hammetje
o 2 dikke plakken gerookt spek
o 1 laurierblaadje
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een soepkom, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 1 uur sudderen tot de erwten mals zijn. Let op! Regelmatig omroeren, of je spliterwten plakken tegen de onderkant van je kom.
Haal het hammetje, spek en de laurier uit de soep. Haal het vlees van het been, snij het spek in stukjes en gooi de laurier gewoon weg.
Mix de soep. Doe het vlees en spek er terug bij. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Heel lekker met een stukje zuurdesembrood of roggebrood.
Erwtensoep, ook wel snert genoemd, is een dikke soep, gemaakt van spliterwten.
Er zijn talloze recepten te vinden, maar deze blijft mijn favoriet!
Ingrediënten
o 375 g spliterwten
o 1 ui
o 2 stengels selder
o 1 stuk prei
o 1 wortel
o 1 hammetje
o 2 dikke plakken gerookt spek
o 1 laurierblaadje
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een soepkom, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 1 uur sudderen tot de erwten mals zijn. Let op! Regelmatig omroeren, of je spliterwten plakken tegen de onderkant van je kom.
Haal het hammetje, spek en de laurier uit de soep. Haal het vlees van het been, snij het spek in stukjes en gooi de laurier gewoon weg.
Mix de soep. Doe het vlees en spek er terug bij. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Heel lekker met een stukje zuurdesembrood of roggebrood.
Reacties
Een reactie posten