Eclairs en roomsoezen
Enkele weken geleden had ik twee ovenplaten eclairs en een ovenplaat roomsoezen gebakken. Een beetje veel zou je denken... maar 's anderendaags waren ze op. Heel populair dus, en ook bij hen die wel suiker mogen eten.
Dit mag echter niet verbazen. Het deeg voor eclairs is sowieso suikervrij. De pudding moet je voldoende zoeten, en kies je een deftige kwaliteitsvolle chocolade, dan is de smaak echt ideaal.
Soezendeeg
Ingrediënten
- 2,5 dl water
- 150 gram bloem
- 100 gram goede boter (zoutloos)
- 5 eieren
- snuifje zout
Bereidingswijze
Breng het water aan de kook. Smelt de boter in het water. Zeef de bloem en stort ze in één keer in de vloeistof. Roer met een houten lepel op een matig vuur tot het deeg een bal vormt en van de bodem loskomt.
Schep het deeg in een andere kom en laat een tweetal minuten rusten. Roer er één voor één de eieren door (gaat het makkelijkst met een elektrische klopper).
Vet een bakplaat in met boter en spoel ze onder koud water. Voor de eclairs spuit je lange, brede repen van het deeg op de bakplaat. Voor soesjes spuit je rondjes.
Let op! Het deeg rijst nog wat tijdens het bakken, dus leg de deegstrookjes/rondjes niet te dicht tegen elkaar.
Eclairs
Ingrediënten
- 1/2 liter melk
- 1 pakje vanillepoeder
- 2 el zoetstof
- 100 gram pure chocolade
- 1 klontje goede boter (zoutloos)
Bereidingswijze
Maak het soezendeeg. Bak de soezen 20 tot 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Knip de soezen open en laat verder afkoelen.
Maak een pudding met de melk, vanillepoeder en zoetstof. Verdeel deze over de soezen.
Smelt de chocolade au bain marie. Roer er de boter door. Bestrijk de gebakjes met de chocolade en laat opstijven.
Roomsoezen
Ingrediënten
- 0,25 l room
- 2 el zoetstof
Bereidingswijze
Bak de soesjes gedurende 20 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Knip een gaatje in elk soesje en laat verder afkoelen.
Klop de room stijf en meng met de zoetstof. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit in elk roomsoesje (via het gaatje).
Dit mag echter niet verbazen. Het deeg voor eclairs is sowieso suikervrij. De pudding moet je voldoende zoeten, en kies je een deftige kwaliteitsvolle chocolade, dan is de smaak echt ideaal.
Soezendeeg
Ingrediënten
- 2,5 dl water
- 150 gram bloem
- 100 gram goede boter (zoutloos)
- 5 eieren
- snuifje zout
Bereidingswijze
Breng het water aan de kook. Smelt de boter in het water. Zeef de bloem en stort ze in één keer in de vloeistof. Roer met een houten lepel op een matig vuur tot het deeg een bal vormt en van de bodem loskomt.
Schep het deeg in een andere kom en laat een tweetal minuten rusten. Roer er één voor één de eieren door (gaat het makkelijkst met een elektrische klopper).
Vet een bakplaat in met boter en spoel ze onder koud water. Voor de eclairs spuit je lange, brede repen van het deeg op de bakplaat. Voor soesjes spuit je rondjes.
Let op! Het deeg rijst nog wat tijdens het bakken, dus leg de deegstrookjes/rondjes niet te dicht tegen elkaar.
Eclairs
Ingrediënten
- 1/2 liter melk
- 1 pakje vanillepoeder
- 2 el zoetstof
- 100 gram pure chocolade
- 1 klontje goede boter (zoutloos)
Bereidingswijze
Maak het soezendeeg. Bak de soezen 20 tot 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Knip de soezen open en laat verder afkoelen.
Maak een pudding met de melk, vanillepoeder en zoetstof. Verdeel deze over de soezen.
Smelt de chocolade au bain marie. Roer er de boter door. Bestrijk de gebakjes met de chocolade en laat opstijven.
Roomsoezen
Ingrediënten
- 0,25 l room
- 2 el zoetstof
Bereidingswijze
Bak de soesjes gedurende 20 à 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Knip een gaatje in elk soesje en laat verder afkoelen.
Klop de room stijf en meng met de zoetstof. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit in elk roomsoesje (via het gaatje).
Reacties
Een reactie posten