dinsdag 6 november 2018

Gault Millau 2019

Voor een publiek van meer dan 1300 restaurateurs, journalisten en partners stelde het team van Gault&Millau gisteren de zestiende editie van hun restaurantgids voor.


Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het Jaar 2019, een titel die dit jaar gaat naar David Martin van Restaurant La Paix in Anderlecht. “Met David Martin als Chef van het Jaar kiezen we voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. Daarvoor laat hij zich inspireren door zowel de Franse, Belgische als Japanse keuken. Daarmee heeft deze intelligente en ondernemende chef, met respect voor het verleden, aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven.”.


Voor het eerst krijgt een Waalse chef het maximum van 5 koksmutsen: L’air du temps van Sang-hoon Degeimbre stijgt naar 19/20. Het restaurant staat al jaren op mijn verlanglijstje, misschien nu toch eens naar ginds trekken...


Eén van de nieuwe categorieën was beste cocktailbar. Dit was voor Vlaanderen Bar Burbure. Wie me ook op Instagram volgt weet dat ik daar wel vaker wat ga drinken, ik kan dan ook niet anders dan volledig akkoord gaan met deze oververdiende vermelding. Over de categorie cocktailbars kan je meer lezen op onze zusterblog Double Strainger.


Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Thijs Vervloet (Colette – Westerlo) voor Vlaanderen, Maxime Zimmer (Un Max de Goût - Comblain-au-Pont) voor Wallonië en Maxime Maziers (Bruneau – Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.

Vorig jaar viel Jo Grootaers van Altermezzo meermaals in de prijzen, zowel bij Gault&Millau als Michelin. Dit jaar verstevigt hij zijn positie en stijgt hun score naar 16/20. Zeker verdiend! Altermezzo is en blijft één van mijn favoriete adresjes in Limburg.
Meer over Altermezzo kan je hier en hier vinden.

Wanneer we naar Limburg kijken zien we uiteraard ook (opnieuw) schitterende scores bij Peppe Giacomazza. Vorig jaar was hij nog Italiaanse Chef van het Jaar, dit jaar scoort hij met zowel La Botte als Peppe's hoge toppen. Peppe's werd dit jaar ook verkozen tot POP van het jaar (beste gourmet street & fast food).
Ook La Botte en Peppe's kwamen eerder al terug op deze blog.

En Limburg blijft toch terugkomen in de rankings. Ook De Gebrande Winning uit Sint-Truiden haalde een extra vermelding met de Bierkaart van het Jaar en Le 54 uit Tongeren kreeg de vermelding Prijs-Plezier Vlaanderen 2019.

Kortom... weer heel wat extra adresjes om op je bucketlist te zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten