woensdag 28 februari 2018

Peppe wordt Elvea brand ambassador

Genkse chef Peppe Giacomazza is vanaf dit jaar brand ambassador voor het conservenmerk Elvea. Met deze nieuwe samenwerking kwam er ook meteen een tv-programma op Njam "Een Feest uit Italiƫ". Ik mocht vorige week aanschuiven bij Peppe's om te proeven van enkele van de recepten uit het programma.


Waarom kiezen voor Elvea? Peppe benadrukte zelf ook al dat hun tomatenconserven puur zijn. Tomaat, en daarmee uit. Voor mij is dat ook belangrijk. Ik gruwel er van dat in vele tomatenconserven suiker zitten. Waarom toch?


We genoten alvast van enkele typisch Italiaanse gerechten, puur en eenvoudig.

Burrata alla Peppe
~
Carbonara Rossa
~
Filetto Pizzaiola
~
Tiramisu van amarena kersen


Mijn favoriet was zonder twijfel de Carbonara Rossa. Een originele twist op een eenvoudige klassieker. Een prima gerecht om op een drukke dag toch nog op tafel te toveren. Het recept wil ik dan ook graag nog meegeven.

Ingrediƫnten (voor 2 personen)
  • 200 gr Elvea Cubes (tomatenblokjes)
  • 200 gr spaghetti
  • 2 dikke plakken pancetta (+/- 1 cm dik)
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente in gezouten water.

Snijd de pancetta in kleine blokjes.

Snipper de rode ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak er de rode ui en de blokjes pancetta krokant in. 
Voeg vervolgens de totmatenblokjes toe en een pollepel van het kookvocht van de pasta.

Klop het ei los in een kommetje. Rasp er twee el Parmezaanse kaas in en voeg er de fijngehakte peterselie aan toe.

Giet de spaghetti af en meng deze onder de tomatensaus. Zet het vuur uit en meng nu het eiermengsel onder de pasta. Meng goed.
Kruid het geheel met peper van de molen.

Verdeel de pasta over twee borden. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over alvorens te serveren.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten