Cheesy taco's
Zin in een snelle snack? Of gewoon zin in texmex? Veel kaas? Ik krijg het allemaal wel eens, en zo creëerde ik ook deze snelle taco's.
Ik gebruikte een restje kalkoen dat ik had ingevroren, je kan natuurlijk ook werken met restjes kip of ander vlees. Of je maakt het vlees eerst nog klaar natuurlijk, maar dan gaat het wel niet zo snel ;-)
Ingrediënten (voor zes taco's)
Snipper de ui fijn, snij de paprika in blokjes. Fruit beiden in wat olie. Voeg de stukjes kalkoen toe en de tomaten (in stukjes, zonder sap). Kruid met de tacokruiden en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kidneybonen toe en een handvol kaas.
Neem een rechthoekige ovenschaal en zet de tacoschelpen er rechtop in.
Vul de taco's met het mengsel. Bedek met nog flink wat kaas.
Zet een paar minuutjes in de oven onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is.
Smakelijk!
Ik gebruikte een restje kalkoen dat ik had ingevroren, je kan natuurlijk ook werken met restjes kip of ander vlees. Of je maakt het vlees eerst nog klaar natuurlijk, maar dan gaat het wel niet zo snel ;-)
Ingrediënten (voor zes taco's)
- Tacoschelpen
- Een restje gekookte kalkoen (ongeveer 150 gram)
- 1 blik kidneybonen
- 1 paprika
- 1 ui
- 3 tomaten
- tacokruiden
- Flink wat geraspte Cheddar
Bereidingswijze
Snipper de ui fijn, snij de paprika in blokjes. Fruit beiden in wat olie. Voeg de stukjes kalkoen toe en de tomaten (in stukjes, zonder sap). Kruid met de tacokruiden en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kidneybonen toe en een handvol kaas.
Neem een rechthoekige ovenschaal en zet de tacoschelpen er rechtop in.
Vul de taco's met het mengsel. Bedek met nog flink wat kaas.
Zet een paar minuutjes in de oven onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten