woensdag 16 december 2015

Suikervrije Pavlova met Rode Vruchten en Citroencrème

We zijn er geraakt: de laatste etappe in de full-size Christmas menu!

Bij Carrefour kozen ze voor een zeer uitgebreid kaasbuffet (jammie!) en een zoete pavlova. Die zagen er eerlijk gezegd heerlijk uit. Maar.... die bleek ook vol suiker te zitten. Waar ik dus op het feestje zelf koos voor een superlekkere kaasschotel, wou ik thuis wel aan de slag met een suikervrije pavlova. Et voilà, het recept!


Let wel op: de zoetstof zorgt voor een zeer plakkerig resultaat. Je laat dus best je pavlova op het bakpapier liggen om te serveren.

Ingrediënten

  • 4 eiwitten op kamertemperatuur
  • 1 snufje zout
  • 150 gram Ellphi + 2 el Ellphi
  • 1 grote theelepel maïzena
  • 20 cl slagroom (min 30% vet)
  • De schil van 2 bio-citroenen
  • 300gr van vers rood fruit (aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen,…)

Bereidingswijze


De dag ervoor: Bereid de meringue.

Verwarm de oven voor op 120°c.

Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de zoetstof geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn.

Voeg de maïzena voorzichtig toe met een spatel.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer.

Verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Bak voor minimaal 1u30min. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.
Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar. 

Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier (je kan er een houten lepel tussensteken).

De dag zelf: Bereid de slagroom met citroen.

Klop de slagroom op in een kom, terwijl je suiker toevoegt. Als het geheel dik wordt, voeg je de schil van de citroen toe. Meng voorzichtig.

Stel je pavlova samen: Plaats uw meringue op een schaal, voeg de slagroom met citroen toe en werk af door het vers fruit op de room te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen