maandag 19 december 2011

Witloofsoepje met grijze garnaaltjes, gerookte zalmsnippers en coquilles

We beginnen de aftelreeks naar kerst met een voorgerecht, een leuke combinatie van soep en vis/zeevruchten. Eigenlijk zeer eenvoudig te maken, maar het ziet er wel gesofisticeerd uit. Is dat niet wat we allemaal zoeken tijdens de feestdagen?


Ingredi├źnten

  • 1 kg witloof
  • 4 uien
  • 1 grote of 2 kleinere aardappelen
  • 2 liter groentebouillon
  • Kruidentuiltje
  • 1 el currypoeder
  • Room
Om te serveren
  • Per persoon 2 coquille
  • Grijze garnalen
  • Gerookte zalm (in snippers)
  • 1 blaadje witloof

Bereidingswijze
Stoof de ui in wat boter. Voeg de aardappel toe en stoof verder. Voeg dan de witloof in snippers toe en fruit nog een vijftal minuten. Voeg het currypoeder en kruidentuiltje toe en bak eventjes. Overgiet met de bouillon en laat 25 minuten sudderen.

Mix de soep. Voeg de room toe en mix wederom.
Bak de coquilles gaar.

Maak in het midden van een soepbord een combinatie van de coquilles, witloofblaadje, grijze garnaaltjes en gerookte zalm. Zet de borden zo op tafel. Giet er aan tafel de soep rondom.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen