donderdag 22 december 2011

Chocolademousse

Nog op zoek naar een dessertje voor de feestdagen? Dan is deze misschien wel wat!

Ik gebruik graag pure chocolade, met minstens 70% cacao. Hierin zit betrekkelijk weinig suiker en hij kan dus vaak ingepast worden in een suikervrij dieet. Ook een suikervrije melkchocolade met nootjes geeft altijd een leuk resultaat, en voor de feesten misschien nét dat tikje extra.

Let op: dit recept geeft een vrij zware chocomousse. Kleine porties zijn dus een must!

Ingrediënten
  • 1,5 dl room
  • 200 gram chocolade
  • 2 eieren
  • 5 gram aspartaam of 20 gram tagatesse

Bereidingswijze

Smelt de chocolade (ik smelt chocolade in een oven op lage temperatuur, zo spaar je heel wat gedoe met een bain marie).

Klop de eierdooiers met de zoetstof los. Meng met de chocolade.

Klop de room stijf en meng onder het chocolademengsel. Doe hetzelfde met de eiwitten.

Laat op stijven in de koelkast.

Tip

Je kan de chocomousse in individuele potjes serveren. Je kan echter ook een lepel uitscheppen op een dessertbordje en dit afwerken met een frisse tegenhanger (vb. wat fruit).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen