zaterdag 27 november 2010

Herfstpasta

Pasta blijft een van mijn favorieten, maar ik varieer graag met de seizoenen mee. Voor deze periode vind ik dan ook een pasta met champignons, ham en pijpajuintjes ideaal.

In tegenstelling tot de meer zomerse gerechten is dit echt een goed vullende, hartige schotel.


Ingrediënten

- 250 gram korte pasta
- 1 bakje champignons
- 100 gram gekookte ham
- Een paar lenteuitjes
- 100 gram geraspte Emmentaler
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 1/2 liter melk

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta gaar.

Smelt de boter in een pan, doe er de bloem bij en maak een roux. Giet er de melk op en laat inkoken tot een saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg van het vuur af een deel van de kaas en de in blokjes gesneden ham bij de saus. Bak de champignons gaar en voeg ze ook bij de saus.

Meng de pasta met de saus. Doe in een ovenschotel. Bestrooi met de gesnipperde lenteuitjes en de rest van de geraspte kaas. Zet even in de oven tot je een mooi goudbruin korstje krijgt.

Serveer met een stukje stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen