Platbrood met pesto en prosciutto di Parma

Vrijdagavonden zijn bij ons typisch avonden waarop we iets eten genre antipasti, of pizza, of wat anders dat we makkelijk casual kunnen delen. In plaats van pizza werd het dit keer een platbrood. 

Ik kreeg namelijk vorige week een pakketje toegestuurd van het Consorzio del Prosciutto di Parma. Zij werkten samen met Loïc van Impe die een eenvoudig recept maakte voor een platbrood met pesto en parmaham. Een snel recept, makkelijk om te maken en erg lekker.

Het brood kan gewoon op een grillplaat gebakken worden, maar ik koos gezien het uiterst zeldzame droge en zonnige weer (zucht) om het te grillen op de barbecue.

Ingrediënten 

  • 350 g bloem
  • 200 g yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 g pesto
  • 100 g prosciutto di Parma
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen
  • ½ bosje platte peterselie
  • 50 g rozijnen
  • Rode wijnazijn
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereidingswijze

Kneed 250 g bloem met 200 g yoghurt, 100 g pesto, 1 theelepel bakpoeder en een flinke snuif zout. Als het deeg homogeen is, laat een paar minuten rusten.

Doe de rozijnen in een kom en dompel ze onder in een beetje lauw water. Voeg een flinke scheut rode wijnazijn toe. Laat tien minuten wellen.

Breng de ricotta op smaak met de zestes van een citroen, zout, peper, een scheutje olijfolie en een paar druppels citroensap.

Verhit de barbecue of grillpan op hoog vuur. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een centimeter. Als het deeg te plakkerig is, gebruik dan wat extra bloem. Bak het deeg 2 tot 3 minuten aan elke kant.

Verdeel de citroenricotta op elk stuk pestobrood. Daarna een paar rozijnen, gevolgd door dunne plakjes Prosciutto di Parma. Werk af met blaadjes platte peterselie. 

Smakelijk!


Disclaimer: Ik kreeg de ingrediënten voor dit recept toegestuurd zonder voorwaarde om eender welke post te schrijven en zonder enige financiële vergoeding. Mijn mening in de blogs is steeds mijn eigen persoonlijke mening. 

Reacties