Bloemkool pizzaiola

Ik zat onlangs met een bloemkool in de koelkast, en had nu eens écht géén zin in klassieke bloemkoolgerechten met melksaus, kaassaus, mayonaise... of noem maar op. Ik ging op zoek naar wat andere inspiratie en kwam zo terecht bij een recept van BBC Good Food. Met enige aanpassing naar mijn smaak werd deze bloemkool pizzaiola op tafel gezet. Heerlijk!

Photo by Louis Hansel on Unsplash

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 500 gram kerstomaten
  • 5 lookteentjes
  • 50 ml witte wijn
  • 3 el panko
  • 1 bol mozzarella
  • Versgeraspte parmezaanse kaas
  • een handvol verse basilicum
  • 1 takje verse oregano
  • Gedroogde chilivlokken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Maak de bloemkool schoon. Halveer en snij elke helft in 4 - 5 schijven. Bestrijk de bloemkool met olijfolie en leg de schijven in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en rooster ze 10 minuten.

Haal de ovenschaal uit de oven, keer de bloemkoolschijven. Vul de schaal verder met de tomaten, ongepelde lookteentjes, de oregano en een deel van de basilicum. Overgiet met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout en rooster het geheel nog 25 minuten in de oven.

Reacties