Ga blue Monday te lijf met een dosis chocolade!

Vandaag is het blue monday, de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Eerlijk, ik vind het vandaag nog wel meevallen, als je uit het raam kijkt. De voorbije dagen met veel regen en wind vond ik deprimerender dan dit voorzichtige zonnetje ;-)

Januari gaat voor ons traag verder zoals elk jaar. Dochterlief is alweer begonnen aan het volgende trimester op school. Ze startte dit jaar in het eerste middelbaar en haar eerste examenperiode zit er dus al op. De wederhelft daarentegen, die studeert ook nog bij, naast het uitbaten van zijn eigen zaak. Hij begint nu stilaan aan zijn semesterexamens en kan dus wel af en toe een opkikkertje gebruiken. Ik had nog heel wat chocolade en snoep liggen van Sinterklaas, en besloot om hiervan wat studentenhaver te maken. Misschien niet het meest voedzame tussendoortje, maar wel erg lekker!

Ingredi├źnten

  • 300 gram melkchocolade
  • Notenmengeling
  • Eventueel wat rozijnen, een restje snoep, ... (ik nam spekjes)

Bereidingswijze

Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Haal van het vuur af en voeg de overige chocolade toe. Roer goed tot alle chocolade gesmolten is. Laat een klein beetje verder afkoelen.

Beleg een bakplaat met bakpapier. Verdeel de chocolade met een lepel over het bakpapier, probeer wat rondjes te maken. Verdeel de noten en eventueel het overige snoep, rozijnen, enz. over de chocolade.

Laat opstijven.

Smakelijk!

Reacties