Tartaar van verse zalm en mango

Voor een fris voorgerechtje met een zoete toets kan je beroep doen op dit recept. Eenvoudig te bereiden, en snel klaar.

Ingrediënten

  • 400 gram verse Schotse zalmfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 mango (in blokjes)
  • 4 el olijfolie
  • 1 limoen (sap)
  • 3 tl sesamzaadjes
  • 1 tl gehakte bieslook (vers)
  • Grof zeezout (ik koos voor Zeeuwsche zout)
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Meng de zalmblokjes en mangoblokjes in een schaal. Doe er de gehakte bieslook bij. Besprenkel met olijfolie, limoensap, peper en grof zout. Meng goed. 

Zet op elk bord een serveerring, vul met de tartaar van zalm, druk aan en verwijder de serveerring. Werk af met enkele sprietjes bieslook.

Smakelijk!

Reacties