maandag 17 mei 2021

Italiaanse aardappeltaart met worst en pittige spinazie

De moestuin draait op volle toeren. Ik kan intussen meermaals per week wat groenten uit de tuin halen voor ons diner. Vorige week haalde ik een flinke portie spinazie binnen, nam wat worstjes uit de vriezer en ging op zoek naar bijpassende gerechten. Klassieke ingrediƫnten in een modernere versie...


Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • 4 worstjes
  • 6 kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 1 rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 1 el walnoten, in stukjes
  • 1 pikant rood pepertje*
  • 1 teentje look
  • Olijfolie

*Ik heb in de vriezer een zak zelfgekweekte pikante pepertjes zitten, mijn versie was dan ook met een "little elf" pepertje, maar eender welk pikant pepertje kan gebruikt worden. Deze variant is trouwens een topper in de tuin of in potten. Een mooi plantje, waarbij de vele pepertjes in verschillende kleuren te zien zijn. 

Bereidingswijze

Aardappelen en worst
Schil de aardappelen en kook gaar. 

Schil de (witte) uien en snij in ringetjes. Bak ze op een zacht vuurtje in olijfolie.

Prak de aardappelen met een vork. Meng met de gebakken ui, kruid met peper en zout en plet tot een dikke pannenkoek in de pan. Bak aan beide zijden tot ze een krokant korstje hebben.

Bak intussen de worst gaar.

Spinazie
Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit er de fijngesnipperde rode ui, het fijngesnipperde pepertje en lookteentje in. Voeg de spinazie toe en sauteer tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Werk af met een eetlepel walnootstukjes.

Serveren
Snij de aardappeltaart in stukken. Serveer met een worst en spinazie.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten