*Halloween* Gevulde Paprika's

De herfstvakantie is alweer volop bezig, en ook Halloween staat voor de deur. De laatste jaren kan je ook bij ons niet meer naast de versieringen, optochten en feestjes kijken. Wij hielden het dit jaar iets eenvoudiger, maar passeerden toch bij een lezing over Edgar Allan Poe - kwestie van in thema te blijven.

Ook in de keuken blijft het braafjes, al kon ik het niet laten om toch even wat gekker te doen dan gewoonlijk. Ik kocht een paar oranje paprika's en maakte er wat gezichtjes in. Deze spooky gevulde paprika's passen dan ook perfect op de Halloweentafel!


Ingrediënten (voor 6 paprika's)
  • 6 oranje paprika's
  • 500 gram kippengehakt
  • 1 rode ui
  • 1 kleine aubergine
  • 1 teentje look
  • 1 klein pikant (rood) pepertje
  • peper, zout, piment d'espelette
  • verse peterselie
  • paneermeel
Bereidingswijze

Snipper de ui, look en het pepertje fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit alles glazig. Voeg de in stukjes gesneden aubergine toe en bak gaar.

Doe in een grote mengkom en laat wat afkoelen.

Voeg het gehakt erbij, meng goed en kruid flink met de verse peterselie, peper, zout en piment d'espelette. Voeg er nog wat paneermeel aan toe zodat het mengsel niet te vochtig is.

Snij de hoedjes van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snij met een scherp mesje gezichtjes in het vruchtvlees.

Vul de paprika's met het gehakt.

Bak gedurende 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!


Reacties