De Zeeuwse mosselen zijn er weer!

Met het vertrek van de mosselkaravaan is vandaag in het Zeeuwse Yerseke het nieuwe seizoen van de bodemcultuurmosselen gestart. Voetbalanalist én mosselliefhebber Johan Boskamp gaf het startschot.

 
Een lange stoet van meer dan 40 vrachtwagens en bestelbusjes reed vanuit de vissersplaats naar klanten in België en Nederland. Een traditie is daarmee in ere hersteld.

Wij trokken vanochtend eveneens naar Yerseke en gingen aan boord van de YE100 op de Oosterschelde om te kijken hoe de eerste lading mosselen werd opgehaald. 



De start van het seizoen is in het Zeeuwse mosselhart Yerseke altijd reden voor een feestje. Na de boottocht en het vertrek van de karavaan genoten we van de eerste nieuwe mosselen aan lange mosseltafels aan de rand van de Oosterschelde. Zeeuwse chefs bereidden de mosselen in een gazpacho met gemarineerde komkommer en watermeloen. Originele smaken en lekker fris. Daarnaast konden we ook genieten van een mosselpan met zeekraal en lamsoor. Heerlijk!



En een leuke meevaller: in Zeeland bleek de temperatuur een stuk draaglijker dan in Limburg. De afkoeling deed extra deugd ;-)

Meer foto's op onze Facebookpagina.

Reacties