8 culi-adressen in Wenen

Wij trokken enkele weken geleden met het gezin naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een prachtige, relatief rustige stad, met een schat aan cultuur. Echt de moeite waard! Uiteraard stonden er ook een reeks culinaire stops op de planning. De wederhelft had bij een eerder event in Italië vorig jaar een Weense bartender en een lokale journalist ontmoet, en zij gaven ons een hele reeks tips en adresjes. We kozen er een aantal uit en genoten van zowel de Weense klassiekers als hippere, mondiale keukens.

Ik werd aangenaam verrast door de prijzen in de bezochte zaken. Wenen heeft de reputatie duur te zijn, en dat is ook zeker het geval voor eender welke toeristische attractie. Qua eten en drinken viel dit echter reuze mee: een koffie kost gemiddeld € 2,20, en op een terrasje aan de Staatsoper (een toplocatie) betaalden we 'amper' €4,50 voor een Aperol Spritz. Ik wil het je in Parijs zien proberen ;-)


1. Paco Restaurant Tapas Bar

Onze allereerste stop op zaterdagmiddag bleek achteraf meteen één van onze favorieten te zijn: restaurant en tapasbar Paco, vlakbij de Volksoper. Een modern ingerichte zaak, met zeer lange toog en daarachter de open keuken. Spaanse tapas en wijnen van topniveau.

Wij genoten o.a. van pan con tomate (€ 4,5), een tortilla met verse ham en truffel (€ 11,50), calderato de cordero (lamsstoofpot, €10) en Mejillones al vino (mosselen, €9,5). Stuk voor stuk perfect afgewerkte en lekkere gerechten.


Paco
Nussdorfer Strasse 7
1090 Wenen
Tramhalte: Wien Antonigasse


2. Eberts' Bar

Toen de wederhelft vorig jaar in Italië was voor het Amaro Montenegro Residency Program, maakte hij deel uit van een fijne groep bartenders en drinks-journalisten. Armin Mohebbi was de bartender die de lokale Amaro Montenegro cocktailwedstrijd had gewonnen in Oostenrijk. Vermits we nu toch een citytrip naar Wenen deden, brachten we dan ook een bezoekje aan de cocktailbar waar hij zijn talenten toont achter de bar. Ebert’s Bar kreeg een quotering van 91/100 in de Falstaff-bargids, en dat is zeker terecht. Een mooi bar, fijne sfeer en prima cocktails. Meer hierover kan je lezen op onze zusterblog Double Strainger.


Ebert's Bar
Gumpendorfer Strasse 51
1060 Wenen
Metrohalte: Neubaugasse (= winkelstraat)


3. Mama Liu & Sons

Een bezoekje aan Ebert's is prima te combineren met een ander adresje in dezelfde straat, m.n. het Japanse restaurant Mama Liu & Sons. Vooraf had ik hierover de meeste twijfel, omdat we ook de dochter mee hadden, maar dat bleek nergens voor nodig.

We kozen voor een variatie aan dim sum als starter, gevolgd door een Japanse hotpot (soort fondue) met flinterdun kwaliteitsrundsvlees, groenten en tofu. De dochter smulde dat het een lieve lust was!.

Voor drie personen betaalden we nog geen €50 voor voorgerecht, hoofdgerecht, wijn en frisdrank! De koffie dienden we gezien het late uur jammer genoeg over te slaan, de dochter begon zo stilaan in slaap te vallen na een drukke dag ;-)



Mama Liu & Sons
Gumpendorfer Strasse 29
1060 Wenen
Metrohalte: Neubaugasse


4.. Café Eiles

Maar koffie en taart uiteraard genoeg in Wenen. De Sachertorte werd ontdekt in de stad (Hotel Sacher, of waar dacht je?), Café Vienneoise en Kaiserschmarrn zijn overal te krijgen.

Een leuk, traditioneel, café is Eiles. Het café is gelegen vlakbij het Rathaus en lag ook kort bij ons hotel.

Café Eiles
Josefstädter Strasse 2
1080 Wien
Metrohalte: Rathaus



5. Café Prückel

Ook in andere delen van de stad adresjes genoeg voor een stuk taart of een koffietje. Café Prückel is zo een gevestigde waarde en bestaat reeds meer dan 100 jaar.

Café Prückel
Stubenring 24 (Luegerplatz)
1010 Wien
Metrohalte: Stubentor of Landstrasse


6. Pastamara

Het gekende Ritz-Carlton Hotel beschikt over meerdere bars en restaurants. Naast de bekende D-Bar (93/100 in de Falstaff-bargids) kan je er ook een verdieping lager terecht bij Pastamara, “Bar con cucina”. Een kleinere cocktailkaart, maar ook mogelijkheid om iets te eten. Omdat onze dochter mee was op deze trip leek ons dit een veiligere keuze, aangezien D-Bar ook vooral bekend is als rokersbar.

Lekkere cocktails, met super antipasti erbij. Helemaal top! De cocktails zijn wat prijziger (tussen € 14 en € 19), maar de hapjes die je erbij krijgt maken dit zeker goed. Ook over deze bar kan je meer lezen bij Double Strainger.


Extra tip: achteraf gezien had ik spijt dat ik voor het avondeten niet gereserveerd had in het steakhouse D-strikt van het Ritz-Carlton. Het zag er zeer gezellig én lekker uit!

Pastamara - D-Bar - D-strikt
Schubertring 5-7
1010 Wenen
Metrohalte: Stadpark


7. Cin Cin

Een eenvoudige en goedkope lunch kan je vinden bij Cin Cin Buffet. Een kleine Italiaanse zaak waar vnl. wordt afgehaald, maar waar je ook enkele zitplaatsen hebt. Een piepkleine zaak, met ernaast de keuken, waar je verse pizza's, focaccia en dagschotels kan vinden.



Cin Cin
Schottenbastei 2
1010 Wien
Metrohalte/Tramhalte: Schottentor


8. Naschmarkt

Lunchen kan je ook perfect op de Naschmarkt, de dagelijkse markt in Wenen waar je terecht kan voor al je eten en drinken.

De Weense Naschmarkt is een markt in het 6e district Mariahilf aan de Wienzeile. De Weense Naschmarkt is met 2,315 hectare de grootste stedelijke markt in Wenen. Alweer klassieke ingrediënten, maar ook olijven, tapas, baccalà en kaviaar. Een must op te bezoeken.



Naschmarkt
Wienszeile
1060 Wien
Metrohalte: Kettenbrückengasse of Karlsplatz





Reacties