woensdag 27 juni 2018

BBQ Chic - zomers lunchen in Brussel

Tijdens de zomermaanden kan het zeker wel eens gebeuren dat je in Brussel een dagje gaat shoppen. Vanaf nu tot 31 augustus kan je ’s middags terecht op het zonovergoten terras van Sofitel Brussels Le Louise, voor een BBQ Chic zomerlunch. Vlakbij de Louizalaan en De Zavel combineert dit vijfsterrenhotel Brusselse charme met de Franse "art de vivre". De binnentuin zit een klein beetje verstopt, want bevindt zich eigenlijk op de eerste verdieping. Vanaf de ingang op de Guldenvlieslaan neem je gewoon de roltrap naar boven.


Vergeet gemarineerde koteletten, worsten en taaie brochetjes, hier maken de chefs een culinaire driegangenlunch voor je klaar op de BBQ, die netjes aan tafel wordt geserveerd. Wij mochten alvast eens gaan proeven. Omdat er soms ook nog moet gewerkt worden, stuurde ik de wederhelft op pad (zijn agenda bleek iets soepeler te zijn ;) ).

Op het menu: een uitgebreid aanbod tapas, waaronder brochettes van gemarineerd rundsvlees, kip tandoori in gember en koriander gemarineerde vis alsook gamba's of calamares met peterselie en look. Twee koude voorgerechten waaronder gerookte zalm met blini's en verse room met bieslook of een rundscarpaccio met bijgerechten. Voor de hoofgerechten legt men uiteraard het accent op à la minute gegrilde gerechten op de barbecue: zeebaars, sint-jakobsnoten, filet pur, lamsvlees, scharrelkip, enz. Ook de bijgerechten worden op de barbecue bereid.

Uiteraard starten we met een lekker aperitiefje. De barman maakt eender welke cocktail die je wenst, de wederhelft koos voor een Bourbon Old Fashioned. 


Eerst kwam een voorgerechtje met asperges en scampi. Voor het hoofdgerecht mochten we kiezen uit lamsvlees, kalfsvlees of makreel. We kozen voor het lamsvlees en konden alleen maar vaststellen dat dit een boterzacht stukje kwaliteitsvlees was. Geserveerd met een leuk ratatouille torentje van gegrilde groenten en krielaardappeltjes. Als dessert volgde nog een fruittaartje en zelfs de koffie was Instagram-waardig. 


Zeer geslaagd concept en het terras is alleszins een leuke ontdekking voor wie dit verborgen plekje nog niet ontdekte.

BBQ Chic op het terras van Sofitel Brussels Louise
Nog tot 31/8 - reserveren via 02/514.22.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten