150 Bars in een Boek

Gisteren was ik te gast bij Bar Burbure in Antwerpen, waar eigenaar Jurgen Lijcops zijn gloednieuwe boek "150 bars you need to visit before you die" voorstelde.

Dé ultieme cocktailbar (be)zoeken in een metropool is vaak een uitdaging. In ‘150 bars you need to visit before you die’ neemt Jurgen je mee op een reis rond de wereld. Van Hong Kong tot New York en Berlijn. Unieke, verrassende en moeilijk te vinden cocktailbars. Per locatie kom je te weten waarom je de bar moet bezoeken, wat er speciaal aan is en of ze je een memorabele signature drink voorschotelen.

Kortom: niet alleen een prachtig boek om in huis te halen, ook een ideale reisgids ;-) Ik denk dat het boek regelmatig eens zal bovengehaald worden wanneer we een tripje plannen!

Je ontdekt in het boek de geschiedenis van elke bar, leert hoe je een cocktailmenu samenstelt en kan jezelf onderdompelen in de unieke atmosfeer van elk adres of thuis zelf een cocktail creëren met de 18 signature cocktails in het boek.


De eerste drie boeken werden overhandigd aan het team van Bar Burbure: Stef, Jasper en Jonathan. Zij werkten ook allen mee aan de cocktails voor de foto's.

Jurgen zou Jurgen niet zijn, mocht hij ook van zijn boekvoorstelling geen top-event maken. We konden dan ook niet alleen kennis maken met het boek, maar konden tevens genieten van een glaasje Piper Heidsieck Rare en proefden verschillende soorten Imperial Heritage kaviaar.


Mijn favoriet bij de kaviaar tasting? Oscietra Royal, wat grotere 'bolletjes' met een rijke en complexe smaak. Een topproduct.


Het boek verschijnt volgende week (19/6) in boekhandels wereldwijd.
€24,99 | ISBN 9789401449120 (EN) | 253 p.


Reacties