zondag 28 januari 2018

6 adresjes voor een weekendje in Parijs

Vorige week werd ik alweer een jaartje ouder en dat vierden we dit keer met een gezinsweekendje naar Parijs. Ik heb al jaren een voorliefde voor de stad, en wou nu ook de dochter eens laten kennismaken met de Franse hoofdstad. Hieronder dan ook 6 tips voor een weekendje Parijs.

1. L'Etable Hugo Desnoyer

Ik ging op voorhand al op zoek naar enkele leuke adresjes. De avond van mijn verjaardag wilde ik wel wat 'speciaals'. Manlief en dochter smeekten voor steak. Zo kwam ik terecht op een artikel van de Franse krant Le Figaro, waarin L' Etable Hugo Desnoyer als beste steakrestaurant gekozen werd. 

Hugo Desnoyer lijkt me zowat de Franse versie van Hendrik Dierendonck: hij wordt omschreven als "boucher star" en is van oorsprong (en nog steeds) slager. Hij opende intussen ook drie restaurants (in Parijs en Tokyo) waar je in een prachtig decor kan genieten van een uitstekend stukje vlees.

Wij gingen naar L'Etable Hugo Desnoyer in Saint-Germain. Prachtige locatie en zeer vriendelijke ontvangst. 

Als voorgerecht kan je kiezen uit een hele reeks vegetarische gerechtjes, maar ook coquilles of tartare van verschillende soorten rundsvlees staan op het menu. Wij gingen voor gemarineerde coquilles. Een kunstwerkje voor het oog en de smaakpapillen.

Als hoofdgerecht koos de dochter een vier weken gerijpte steak, wij kozen voor een zes weken gerijpte entrecôte Aubrac geserveerd met een luchtige béarnaise. Voor bijgerechten kan je kiezen uit een salade, warme groenten en huisgemaakte 'ribbelchips'.

L'Etable Hugo Desnoyer
15, Rue Clément
75006 Paris
Metro: Odeon2. Bistrot Richelieu

Middenin het eerste arrondissement stootten we op een klassieke Franse bistrot met een prima keuken. Bistrot Richelieu serveert Franse klassiekers, zonder veel poespas, maar van hoge kwaliteit. Ook de kinderkaart viel in de smaak.

Ik koos voor lamsschouder van gekonfijte Limousin lams, de wederhelft een verse steak tartare met verse frieten en de dochter genoot van een steak hachée Aubrac.

Bistrot Richelieu
45, Rue de Richelieu
75001 Paris
Metro: Pyramides3. Grands Magasins - Bar à Champagne

Rond de Opera ligt de Boulevard Haussmann, een lange laan met grote winkels als de Galeries Lafayette en Printemps. Hou je van (luxueus) shoppen, dan is dit de 'place to be'. Voor ons net iets te druk, en toch... Ik droomde er weg op de vernieuwde 7e en 8e verdieping van "Printemps Homme". Hier kan je terecht voor L'épicerie (7) en La Place du Marché (8).

Wij troffen in de drukte een prachtige champagnebar aan, die zich uitstekend leende tot een glaasje om te klinken op mijn verjaardag ;-)

Champagnes per glas, vanaf 10 €

Printemps Homme
L'épicerie (7ième)
Boulevard Haussmann - Paris
Metro: Havre-Caumartin


4. Café des deux Moulins

Ik ben gek van de film 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain'. Een Franse feelgood movie, met mooie beelden van Parijs. Amélie werkt in het Café des deux Moulins in Montmartre, dus dit moest zeker op het programma staan.

Het café ligt in een straat naast de Moulin Rouge, dus kan je prima combineren met een bezoekje aan het klassieke molentje ;-)

Café des deux Moulins
15, Rue Lepic
75018 Paris
Metro: Blanche5. Eiffeltoren

Klassiekers mogen niet ontbreken. Het hoogtepunt voor onze zesjarige was de beklimming van de Eiffeltoren. Ik vond tickets voor de lift te duur, dus koos voor een intensieve wandeling met de trap naar boven.

Wil je de Eiffeltoren bezoeken heb je verschillende mogelijkheden. Met de lift kan je kiezen voor een ritje tot de tweede verdieping (volwassene 16 €, kind 4 €), of eentje tot de top (volwassene 25€, kind 6,30 €). Met de trap kan je tot de tweede verdieping.

Ik ging met de dochter dus de trap op en betaalde 12,5 € (10€ volwassene, 2,5€ kind).

In het hoogseizoen raad ik je aan om vooraf tickets te kopen indien je met de lift wil gaan. Je krijgt dan voorrang bij de eerste lift (tot de tweede verdieping). Om naar de top te gaan moet iedereen aanschuiven, maar het scheelt een pak wachttijd.
Bestel zeker tijdig je tickets, ze zijn bij momenten snel uitverkocht. Je kan hiervoor terecht op de officiële website.

Met de trap kan je niet vooraf bestellen, maar de wachtrij is hier ook altijd minimaal.

Let wel op: je mag geen grote tassen meenemen, geen drankflesjes/blikjes, en uiteraard geen messen en dergelijke.

Metro: Champs de Mars Tour Eiffel of Bir-Hakeim6. Opera Garnier

Om af te sluiten nog wat cultuur. We brachten een bezoekje aan de Opera Garnier met zijn prachtige zalen en galerijen. De kleinste onder ons was niet alleen onder de indruk van het gebouw, maar bleek ook echt geïnteresseerd in de tentoonstelling van verscheidene operas.

Je kan het Palais Garnier vrij bezoeken (zolang er geen voorstelling bezig is). Tickets kosten 11 € (12€ indien er ook een tentoonstelling loopt), kinderen tot 12 jaar gratis. De tickets kan je makkelijk vooraf online bestellen.

Opera Garnier
8, Rue Scribe
75009 Paris
Metro: Opéra of Chaussée d'Antin La FayetteGeen opmerkingen:

Een reactie posten