Winter in Antwerpen

Afgelopen weekend werd in Antwerpen het startschot gegeven van "Winter in Antwerpen". De kerstmarkt werd feestelijk geopend en doorheen de stad kan je genieten van allerlei attracties. Wij trokken een weekendje op pad en genoten volop van de kerstsfeer, lekkere cocktails en een schitterend diner.

Nog tot 7 januari kan je een bezoekje brengen aan de kerstmarkt, schaatsen op de Groenplaats, in het reuzenrad de stad overschouwen, enz. Ideaal te koppelen aan je kerstshopping of soldentocht ;-)

Wij kozen ervoor om over de kerstmarkt te slenteren, en de dochter wou uiteraard ook een "attractie" doen. Dat werd dan uiteindelijk het reuzenrad.


Na de kerstmarkt werd het even tijd voor wat rust, en daarvoor konden we terecht in onze schitterende suite bij The Glorious.

The Glorious is een uitnodigende culinaire pleisterplaats op het Antwerpse Zuid. Je kan er niet alleen terecht voor een schitterend diner, maar ze beschikken ook over enkele gastenkamers.

De derde verdieping is volledig gereserveerd voor één luxe suite van maar liefst negentig vierkante meter.  Met afzonderlijke zithoek, extra grote douche en twee televisieschermen biedt de luxueuze Bompa’s Glory suite net dat ietsje extra’s. Deze suite kan ook makkelijk vier mensen in alle comfort herbergen.

We genoten met volle teugen. De luxe van de kamer, gecombineerd met de rust en de fijne ervaringen maakten er een heerlijk weekendje van.
(Oh ja: en een super pluspunt - in de kamer kan je onbeperkt zelf je Nespresso maken! #coffeeaddict)


Helemaal weer uitgerust konden we straat oversteken om te gaan aperitieven. We werden verwacht in cocktailbar Bar Burbure van Jurgen Lijcops. De wederhelft leefde zich helemaal uit (en een uitgebreid verslag hierover kan je vinden op Double Strainger), ikzelf koos voor friszure cocktails. Weet je niet wat kiezen, twijfel je of je bepaalde ingrediënten wel zal lusten of verdragen? Geef dan zeker even je twijfels aan Jurgen door, hij zorgt vast voor een passend alternatief! Mijn favoriet? De Hemingway Neo Daiquiri met een lichte rum, roze pompelmoes en hinten van Yuzu. Je proeft de cocktail met enkele kersen die deze zomer opgelegd werden, een verrassende combinatie maar gewoonweg heerlijk!



Na het uitgebreide aperitief trokken we naar The Glorious. Gastvrouw Elly Vandeweyer ontvangt je samen met haar team in een schitterend decor, waar je chic smaakvol en toch laagdrempelig kan genieten van een heerlijk menu. Topchef Johan Van Raes kiest voor leuke, verfijnde en herkenbare gerechten van topkwaliteit.

We kozen voor het vijfgangenmenu (enkel de hoofdschotel voor de dochter) en konden genieten van een tot in de puntjes verzorgde en gebalanceerde maaltijd. Meer dan voldoende, maar o zo lekker.

Marbre van ganzenlever en Chianina rund, gelei en compote van peren in sangria

Gepocheerde zeetong, coquille St Jacques "Dieppe", Belon oester en savooikool

Kortgebakken Ijslandse langoustine, helder krachtbouillon van bosduif en sushi van groentjes, daikon

Filet van inlands hertenkalf, mousseline van butternut, poivradesaus met wilde tijm

Kaasbord


De dochter is dagen later nog steeds onder de indruk van "dat vleesje", voor mezelf was de topgang de langoustine in heldere bouillon van bosduif. Licht en toch zo vol van smaken. 

Gelukkig moesten we nadien maar gewoon de trap op, en konden we neerploffen in onze bedjes voor een welverdiende nachtrust.

De zondag werd wat korter gehouden, aangezien de eerste sneeuw op de proppen kwam. Veiligheidshalve kozen we toch maar voor een ritje terug naar huis en werd het weekend thuis afgerond met een wandeling in de eerste sneeuw.

We kunnen alleszins terugblikken op een super weekendje. Perfecte cocktails, lekker eten en dat alles in een gezellige kerstsfeer... wat wil een mens nog meer?




Reacties