Feestelijk soepje van gele tomaat en knolselder
December! De feestmaand bij uitstek is er weer. Ik ben alweer dolenthousiast aan het versieren gegaan, en ook op de blog maken we er een feestelijke periode van. Vandaag starten we met een eenvoudig voorafje.
Het kan vaak een heel gedoe zijn om je Kerst- of eindejaarsmenu volledig afgewerkt te krijgen. Een eenvoudig vooraf te maken aperitiefhapje is dan een pluspunt. Voor dit glaasje koos ik een soepje met knolselder en de gele kerstomaten van Elvea.
Elvea kwam al enkele jaren geleden met de 'Selezione del maestro' op de markt, een luxegamma van drie tomatenproducten van topkwaliteit. De gele gepelde datterini tomaten smaken prima in deze soep.
Ingrediënten
Het kan vaak een heel gedoe zijn om je Kerst- of eindejaarsmenu volledig afgewerkt te krijgen. Een eenvoudig vooraf te maken aperitiefhapje is dan een pluspunt. Voor dit glaasje koos ik een soepje met knolselder en de gele kerstomaten van Elvea.
Elvea kwam al enkele jaren geleden met de 'Selezione del maestro' op de markt, een luxegamma van drie tomatenproducten van topkwaliteit. De gele gepelde datterini tomaten smaken prima in deze soep.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1/3 paprika (geel of oranje)
- 1 kopje knolselderstukjes
- 1 bokaal gele gepelde datterini tomaten (Elvea)
- 500 ml kippenbouillon
- een mespuntje piment d'espelette
- peper en zout
- Om te serveren: bladpeterselie en parmaham
Bereidingswijze
Snij de groenten in stukjes. Fruit de ui in wat olie in een kookpot. Voeg de paprika en knolselder toe en fruit nog een paar minuten verder. Doe er de tomaten en bouillon bij, breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder garen gedurende 20 minuten.
Mix de soep fijn, kruid met peper, zout en piment d'espelette.
Snipper de parmaham en peterselie fijn. Serveer de soep in glaasjes en werk deze af met enkele snippers ham en peterselie.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten