Temporary Lane - Sips N Soda cocktailbar

Vorig jaar maakten we tijdens Très Chic in Bokrijk al kennis met de bezielers van Sips N Soda, een online shop waar je leuke cocktailboxen kunt bestellen. De afgelopen week openden ze tevens een tijdelijke pop-up cocktailbar aan de Bampslaan in Hasselt. Wij namen alvast een kijkje en zagen dat het goed was!


De pop-up kadert in het concept van Temporary Lane. Temporary Lane, of Tijdelijke Winkelstraat, revitaliseert leegstaande panden in stadskernen. Niet met één pop-up, wel door een aaneenschakeling van verschillende tijdelijke shops waar de focus ligt op een Euregionaal aanbod van producten. Het doel is om een positieve impuls te geven om het (tijdelijke) falen in de straat te verhelpen en de doorstroom opnieuw op peil te krijgen.

Eerder zagen we dit concept bijvoorbeeld ook opduiken in het pand van de vroegere V&D in Maastricht. En nu is dus de Bampslaan aan de beurt. De komende twee maanden zal je hier een kijkje kunnen nemen bij zes pop-ups. Donderdag werd door Sips N Soda alvast de aftrap gegeven met een VIP opening van hun cocktailbar.


De cocktailbar Sips N Soda wordt gecombineerd met een retro barbershop. Je kan er dus niet alleen terecht voor een frisse cocktail of Gin & Tonic, maar ook voor een snit of scheerbeurt.
Achter de bar wordt je verwelkomd door Thomas Janssens en Lou Claessens, de barbiers van dienst zijn Jorge Nijs en René Daniëls.

De pop-up werd op zeer korte tijd (lees: 2 dagen) ingericht met meubels van de Kringloopwinkel en bloemen werden voorzien door Bloemen Thomas, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het oude (leegstaande) biljartcafé werd omgetoverd tot een gezellige bar.



Op de openingavond kozen de heren voor een beperkte try-outkaart. Wij proefden een "Rosemary Bash" en een citrus Gin&Tonic. Dit alles gecombineerd met popcorn en een hapje van rode biet. Heerlijk fris!





Reacties