Eat! Brussels - Drink! Bordeaux

Dit weekend kan je in het Brusselse Warandepark terecht voor het festival Eat! Brussels Drink! Bordeaux. Het festival wil de Brusselse gastronomie en de Bordeauxwijnen samenbrengen, en doet dit op 8, 9, 10 en 11 september in het Warandepark.

Voor deze vijfde editie stelt het festival een heel nieuw concept voor: tientallen grote Brusselse chef-koks zullen elkaar afwisselen om de bezoekers elke dag een kenmerkend gerecht van hun restaurant te laten ontdekken. De affiche wordt nog aangevuld door een reeks chefs uit steden en regio’s die relaties onderhouden met het Brussels Gewest. Bovendien komen een vijftigtal wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeaux u kennis laten maken met hun wijnen. Zij zullen ook wine pairings voorstellen bij de gerechten van de chefs.


Daarnaast kan je nog allerhande workshops (inclusief ouder-kind workshops) en masterclasses volgen.

Wij gingen alvast een kijkje nemen en genoten onder een stralende zon van lekkere wijnen, heerlijke gerechtjes van o.a. Rouge Tomate en La Truffe Noir, en een voorstelling & proeverij over de verschillen tussen de wijnen van de Rive Gauche en Rive Droite.


Een aanrader voor dit weekend dus!

De toegang is vrij, maar om te proeven heb je wel een festival pass nodig. Als je wil smullen van de gerechten van de gerechten dien je festivalmunten te kopen. Een munt = een gerecht. Een gerecht = € 9. Alle gerechten worden tegen dezelfde prijs aangeboden.


Bordeauxdegustaties kunnen enkel met een Wine Pass. Die kan je online kopen of aan één van de ticketbalies. Je krijgt dan een degustatieboekje met 18 bonnen in die je telkens kan inruilen om te proeven.


Meer info?
Check even de website van Visit Brussels.

Reacties