Scaloppina alla milanese

Scaloppini, escalope, kalfsvlees... hoe je het ook noemt, dit budgetreceptje is niet alleen eenvoudig maar ook lekker. Een toppertje dat ook de dochter des huizes kan appreciëren. En omdat het zo snel klaar is ook ideaal op drukke weekavonden!


Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 ei
  • 5 el bloem
  • 5 el panko
  • 2 el versgeraspte parmezaan
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet drie diepe borden klaar met het ei (losgeklopt), de bloem en de panko.

Kruid de bloem met peper en zout.
Meng de parmezaan, fijngesnipperde tijm en rozemarijn bij de panko.

Haal de kalfslapjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en het pankomengsel. Herhaal de laatste twee (ei - panko).

Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de kalfslapjes gaar (een paar minuten per kant is voldoende).

Serveer met spaghetti en een eenvoudige tomatensaus. Werk je gerecht nog af met een frisse salade en wat ciabatta. Klaar!



Reacties