EK Gekte: mosselen met spek en cider
De EK-gekte gaat door! Maandag jammer genoeg (na een draak van een match) verloren van de Squadra, maar deze namiddag is er weer een kans: België speelt in Bordeaux tegen Ierland.
Ons gerecht is alweer een samenraapsel van de Belgische en Ierse keuken: mosseltjes met ontbijtspek en cider. Het klinkt wat apart, maar is wel heel lekker!
Voor de cider kozen we uiteraard een brut versie, en eentje van een deftige kwaliteit. Wanneer je dit gebruikt in een gerecht met zo weinig ingrediënten moet de smaak uiteraard zeker goed zitten. Wij kozen voor Stassen Cidre Grand Cru (Pays d'Aubel).
Ingrediënten
Ons gerecht is alweer een samenraapsel van de Belgische en Ierse keuken: mosseltjes met ontbijtspek en cider. Het klinkt wat apart, maar is wel heel lekker!
Voor de cider kozen we uiteraard een brut versie, en eentje van een deftige kwaliteit. Wanneer je dit gebruikt in een gerecht met zo weinig ingrediënten moet de smaak uiteraard zeker goed zitten. Wij kozen voor Stassen Cidre Grand Cru (Pays d'Aubel).
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 2 sjalotten
- 2 stengels selder
- 100 gram ontbijtspek
- 1 glas cider
- verse tijm
Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon.
Snipper de sjalot, snij de selder en het spek in stukjes.
Fruit in wat boter de sjalot, selder en het spek.
Voeg de mosselen en een glas cider toe, doe het deksel op de pot en stoom gaar.
Werk af met de tijm en wat verse peper.
Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten