Antwerp Press Days - Food & Lifestyle

Afgelopen woensdag trok ik richting Antwerpen om enkele events te bezoeken met voorstellingen van nieuwe producten tijdens de persdagen. Eigenlijk trok ik er naartoe op uitnodiging van Yapado, die o.a. Canderel, Ice Crime en Elvea promoten. En laat dat nu net enkele merken zijn die ik vaak gebruik.

Eens daar aangekomen bleken er nog enkele voorstellingen bezig te zijn in de buurt. Samen met collega-blogger Sarah van South & Pepper trok ik de stad door en konden we tijdens een fijne middag weer heel wat nieuwigheden ontdekken. Ik heb dan ook besloten om het geheel een beetje op te splitsen. Vandaag krijgen jullie een overzichtje van wat ik zoal gezien heb, in latere blogposts kan je op deze blog of voor de dranken op Double Strainger nog wel enkele specifieke reviews terugvinden.

De nieuwigheden op het vlak van suikervrije/suikerarme voeding waren alvast veelbelovend. Zo heeft Canderel zijn kristalkorrel geheel vernieuwd. De zoetstof bestaat uit het bulkmiddel erythritol en de zoetstof sucralose (0,22 %).
Sucralose verliest zijn zoetkracht niet bij temperaturen boven de 200°C en is dus geschikt om mee te koken en bakken. We zullen in een komende blogpost zeker ook nog een uitgebreide review van de kristalkorrel meegeven.


We konden genieten van een suiker- en glutenvrije chocoladecake zonder bloem met frambozen en zo zelf vaststellen dat het resultaat prima was! Zeker niet droog, en lekker zoet. Alleen een beetje jammer dat er ter decoratie bloemsuiker op de taart gestrooid werd, dat zouden we nu net wel even anders doen ;-).

Het suikervrije ijs van Ice Crime kenden we reeds en de vanille en mokka hebben we ook al uitgebreid gereviewed. De verpakking met kleine potjes (2x vanille, 1x mokka, 1x chocolade) lijkt ons ideaal voor de zomer! Verkrijgbaar bij o.a. Spar.


Cavalier speelt sedert enkele jaren volop de kaart van smakelijke chocoladeproducten met stevia. De witte chocolade met gepofte rijst, de repen met allerhande smaakjes, ze zijn al jaren een vaste waarde. Vorig jaar werd de chocopasta vernieuwd en niet echt goed onthaald. Maar er is op dat vlak geweldig nieuws: Cavalier heeft geluisterd naar de consument en besloten om het recept van de chocopasta terug te herwerken naar het vroegere!


Andere leuke nieuwigheden waren voor ons de lentecollectie van S&P (een fris wit-blauw servies), rijstkoeken van Bosto met spelt, die geserveerd werden met guacamole en gerookte zalm (lekker) en de ecolunchbox en Brita waterfilters "fill & go" die beiden vanaf half juni verkrijgbaar zullen zijn.


De wederhelft was vooral blij met mijn informatie over Hentho Gin, Noble drinks en Double Dutch tonic waters. Zelf kreeg ik een frisse en lekkere gintonic te proeven (Hentho + Double Dutch). Zacht in smaak en zeer toegankelijk. En ook leuk om te zien dat Double Dutch ook gekozen heeft voor een suikervrije 'light tonic'.

HenTho Gin is een artisanale Antwerpse gin ontwikkeld door Hendrik en Thomas Coenen (vader en zoon). HenTho gin heeft een zijn eigen karakter en een mooie amber kleur.
Deze authentieke artisanale Antwerpse gin wordt door hen zelf in hun micro-distilleerderij geproduceerd. Hiervoor gebruiken ze een uit Portugal geïmporteerde koperen alambiek van 100 liter.
Vormgeving (etiket, stijl) zijn van de hand van dochter/zus Charlotte.


Het blijft duidelijk dat gezonde voeding en hippe drankjes nog steeds volop in the spotlights staan. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn!

Op onze Facebookpagina kan je een album terugvinden met meer foto's.

Dank aan Yapado, Global Image en PR Style voor de knappe voorstellingen en aan alle merken voor de massa's informatie. Inspiratie troef!

Reacties