Smakelijke pannenkoekjes met Griekse yoghurt en noten

En we zijn alweer twee februari... wat vliegt de tijd! Twee februari is ook Maria Lichtmis. De afgelopen jaren schotelde ik jullie al de geschiedenis van dit feest voor, de link met de KULeuven, en heel wat pannenkoekenrecepten. Ook dit jaar doen we weer mee!

Lichtmis = pannenkoeken. Maar dat hoeft niet zo traditioneel te blijven. Wij kiezen dit keer voor een type American pancake, gemaakt met Griekse yoghurt. Een lichtere variant dus, meer zeker niet minder smakelijk!


De Griekse yoghurt doet het vetgehalte in je pannenkoeken wat dalen, en maakt ze ook heerlijk zacht van smaak. En voor de twijfelaars: zowel de wederhelft als de dochter aten de pannenkoeken gewoon op (wat niet weet... ;) )

Van Carrefour kregen we de afgelopen week een pakketje met allerlei mengelingen van noten en gedroogde vruchten om het nieuwe jaar gezond te starten. Hier zitten heel wat lekkere versies tussen!
De supermarktketen lanceert een nieuw gamma 'I love Nuts & Fruits': gezonde en heerlijke noten, gedroogde vruchten, bessen en granen. Met elf verschillende samenstellingen zit er zeker wat tussen naar jouw smaak. Wel even opletten: de varianten met cranberries bevatten suiker!



Voor de pannenkoekjes kozen we voor noten en gedroogde vruchten en zadenmix (gojibessen, moerbeien, pompoenpitten en zonnebloempitten), wat een lekkere combinatie bleek te zijn.

Ingrediënten

  • 1 potje Griekse yoghurt (individuele portie)
  • 2 eieren
  • 4 el melk
  • 2/3 cup bloem
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze

Meng de vochtige ingrediënten tot een geheel. Meng er de bloem en het bakpoeder onder.

Smelt wat boter in de pan en bak je pannenkoekjes (medium vuur).

Serveer met fruit, noten en tagatesse siroop.

Smakelijk!

Reacties