maandag 30 juni 2014

Suikervrije Biscuitmix

Het is zover! Eindelijk!!

Het waren maar enkele van de vreugdekreten die je hier kon horen, toen we vernamen dat er een suikervrije biscuitmix op de markt verkrijgbaar is.

Het lukt, een suikervrije biscuit maken, maar het is een heel gedoe. Afhankelijk van de gekozen zoetstof moet je soms wel heel erg 'sjoemelen' met het basisrecept, om een deftige biscuit te krijgen. Wij waren dan ook heel erg opgetogen toen we vernamen dat onze vaste ingrediëntenwinkel 't Bakhuisje een suikervrije biscuitmix van het merk Elphi in hun gamma ging opnemen.

We namen meteen de proef op de som!

De verpakking vermeldt uitdrukkelijk "geschikt voor diabetici". De mix blijkt gezoet met isomalt en sucralose, de zgn. intensieve zoetstoffen.  Ze zijn vele malen zoeter dan suiker, hebben geen invloed op het bloedsuikergehalte en brengen geen energie aan.


Onze opmerkingen in vergelijking met biscuitmix met suiker:
- Eenzelfde geur, zij het wat minder uitgesproken
- Eenvoudig in gebruik
- Wordt niet zo’n luchtige massa, blijft vrij kleverig

Resultaat:
- Mooie biscuit
- Luchtige cake
- Geen te zoete smaak
- Wel wat zoet-chemisch nasmaakje


Besluit: zeker voor herhaling vatbaar. Eindelijk een prima alternatief voor zij die geen suiker willen/mogen consumeren!

De biscuit geeft als resultaat eerder een luchtige cake, maar leent zich perfect tot afsmeren met slagroom, boterroom, enz.

Tips bij gebruik:
- Opletten met baktijd: in het Nederlands staat een fout op de verpakking: bakken gedurende 15 minuten (zelfs tot 18 minuten) op 180°C
- In tegenstelling tot verpakking toch 10 à 12 minuten opkloppen. Dit is echt wel nodig om de luchtige structuur te bekomen.
- Bakvorm onderaan bekleden met bakpapier, zodat je makkelijk kan ontvormen (het deeg kleeft nogal)


Waar te koop?

Tineke's Cucina
Burgemeester Heymansplein 32
3581 Beverlo
info@tinekescucina.be

't Bakhuisje
Kapellestraat 65
2431 Veerle-Laakdal


1 opmerking: