DOOZO - een zak met veel meer dan verse ingredienten

Ook gekeken naar Mijn Pop-uprestaurant deze week? Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens van het Brugse restaurant Hertog Jan, een van onze driesterrenzaken in de Michelingids, waren de recensenten van dienst. Voor deze proef wilden ze de lat toch extra hoog leggen. Daarom vroeg Gert De Mangeleer om enkel vegetarische gerechten - enkel groenten.

Puur vegetarisch is nu niet meteen onze smaak, maar de nadruk op groenten kunnen we wel toejuichen. Ook wij deden hier de afgelopen week aan mee.

We lazen een tijdje geleden over een groentenzak van DOOZO, met een aantal maaltijden voor 2 of 4 personen. De zak wordt aan huis geleverd, quasi alle ingrediënten zitten erin, en je kan weekje verder met gezonde voeding. Het pluspunt aan DOOZO, is dat ze in tegenstelling tot andere gelijkaardige systemen, ook een zak op de markt hebben speciaal voor diabetici. Daar wilden we wel wat meer over weten!

Het DOOZO concept is aan de basis gebaseerd op de Denk Groenten! Denk Fruit! Filosofie.
D.w.z. dat ze streven naar 2/3 groenten en fruit op het einde van de week en een zeer evenwichtige voeding vertrekkende vanuit de seizoenen en producten van hier. DOOZO is het dagelijkse streven van Catherine Van Durme en Frank Fol.

Daarnaast worden de recepten - door Frank Fol uitgewerkt - voor de diabetes zak door een diëtiste gescreend en aangepast waar nodig. 

Een prima idee dus, en we namen de proef op de som.

De contactname via mail loopt zeer vlot, en je krijgt zeker voldoende informatie. Zo krijg je de dagen voor de leverdag (maandag) een mailtje om je te vertellen wanneer je de levering mag verwachten en krijg je een lijstje van enkele extra ingrediënten die je in huis dient te halen (vb. olijfolie, appelazijn, foelie).

Onze enige opmerking vooraf was: het is toch wel aan de dure kant. De "gewone" zak komt op 72€ voor 2 personen (= vier maaltijden), voor de diabetes zak tel je 84€ neer.
Zeer benieuwd naar de inhoud dus!

De levering van de zak zorgde bij ondergetekende al voor heel wat opwinding. Wat zit erin? Wat moet ik maken? Hoe ziet het eruit? ... De controlefreak in mezelf moest even loslaten. Geen lijstje, geen gedetailleerde weekplanning... afwachten tot de zak er kwam.Bij het uitpakken van de ingrediënten werd de kostprijs al voor een groot stuk verklaard: allemaal kraakverse ingrediënten, gaande van basic uien tot duurdere asperges en kabeljauw. Royale porties, en allemaal bio. Dat telt wel door natuurlijk.

Persoonlijke indrukken? Joepie! Asperges, en rosbief! Maar ook, euhm, waarom zit hier een liter wortelsap in? (Als er nu iets was dat ik nog nooit gekocht had)
Bij de ingrediënten zit een enveloppe met kaarten: 
  • DOOZO informatiekaart
  • Overzichtskaart met de recepten van de week, alle ingrediënten uit de zak, wat je uit eigen keuken moet nemen, enz.
  • Een kaart per recept

Voor ons werd het
  • Zonnige ovenschotel met kabeljauwrolletjes en pasta
  • Stoofpot wortel en kip met bloemkoolrisotto
  • Salade van quinoa met radijs, appel, asperges en geitenkaas
  • Gewokte rundsreepjes met sesam en groene boontjes

Een gevarieerd menu, met héél veel groenten, maar ook 'hippe' elementen zoals de bloemkoolrisotto en quinoa.

Een pluspunt vinden we daarnaast zeker het feit dat bij elk recept de voedingswaarden vermeld staan. Zeker voor diabetici die hun koolhydraten moeten tellen, mensen die letten op vetinnames, enz. is dit zeer nuttig.

Het stoofpotje van wortel en kip was ons net iets te veel wortel. Ingrediënten bestonden o.a. uit 750 gram wortel en een halve liter wortelsap. Het woord 'konijn' is meermaals gevallen die avond ;-)

Door de ruime hoeveelheden en gevarieerde samenstelling, lijkt het ons ook zeker mogelijk om al eens een keertje af te wijken van "het menu". Heb je dan eens geen zin in gerecht X, kan je zelf een variatie verzinnen.

Kortom: qua kwaliteit, versheid en variatie zijn we hier zeker voor te vinden. We hebben echt genoten van een aantal gerechten/producten. Qua kostprijs ligt het aan de hoge kant, maar dat is een keuze die je dan weer maakt. Voor iemand die op zijn voeding wil letten, maar niet de tijd wil steken in het uitwerken van zijn weekmenu, naar de winkel gaan en recepten zoeken, lijkt dit ons een prima oplossing.

Reacties

Populaire posts