Ellis Gourmet Burger Guerilla - 3rd Edition

De 'chique' hamburgerketen Ellis Gourmet Burger schiet in het hele land als paddestoelen uit de grond. Eerder gingen we, benieuwd als we zijn, al eens een kijkje nemen in de vestiging in Maasmechelen. Afgelopen maandag waren we er opnieuw te gast, zij het dan voor een speciaal event.

Om de zoveel tijd organiseert Ellis Gourmet Burger in één van de restaurants een Burger Guerilla tussen sterrenchefs.Voor de derde editie van dit event werd gekozen voor Maasmechelen en sterrenchefs Koen Verjans (Innesto) en Bart De Pooter (Pastorale).

Het doel van Ellis Gourmet Burger is "de perfecte hamburger op tafel zetten". Hoe zien sterrenchefs dat? Wat doen zij met deze opdracht?

Na een klassiek aperitiefje op het zonovergoten terras, konden we aan tafel.

vlnr Koen Verjans (Innesto), Carla Annunziato (Maasmechelen Village), Bart De Pooter (Pastorale), Thierry Canetta (Ellis Gourmet Burger)De eerste hamburger was een creatie van Koen Verjans. De jonge chef begon vier jaar geleden in de Barrier en kreeg meteen een jaar na opstart (op 27-jarige leeftijd!) zijn eerste ster. Voor deze Guerilla koos hij voor een kalfshamburger met burrata, gekonfijte citroen en tomaten.


Als bijpassende drank werd een Sicilian lemonade van Fever-Tree geserveerd.

Persoonlijk ben ik niet meteen zo'n fan van kalfsvlees, maar wat een heerlijke burger gaf dit toch... Perfect vlees, met een slaatje erbij dat zelfs de wederhelft kon bekoren. Een toppertje!

De limonade was me wat zoet (9g suiker op 100 ml), maar deed wel lekker zomers aan en lijkt een prima mixer.

Bart De Pooter hield het klassieker, met een hamburger met rundsvlees. Dit mag ook niet verbazen als je weet dat deze chef veel bezig is met productonwikkeling voor een melkvleeslachterij. Hij koos dan ook voor een stuk vlees van Holstein rund, met 30 % gerijpt vlees.

Er werd gekozen voor een cheeseburger, zonder een kleverig schijfje kaas tussen. De mozzarella werd in kleine blokjes versneden en gemengd onder het (tot perfectie gebakken) vlees.


De chef benadrukte ook dat niet enkel het vlees van belang is (is het niet te hard, niet te droog), maar ook aandacht voor het broodje is belangrijk.

Het geheel werd afgewerkt met gepekelde groentjes en een spicy "tomatensausje".

Bijpassende wijn was een Remole van Frescobaldi. Een Toscaanse, vlot drinkbare en niet te dure rode
wijn (90% san giovesi en 10% cabernet sauvignon), die even in de koelkast werd geplaatst.

Hoewel het vlees van de tweede hamburger voor ons de top was, vonden we het geheel van Koen Verjans toch net wat leuker.

Als dessert kregen we een mierzoete oversized macaron, gevuld met chocolade. Jammer genoeg puur suiker dus, maar het zag er wel prachtig uit :-)


Op zich dus een zeer leuk event, met enkele heerlijke creaties. We waren al wel fan van de hamburgers van Ellis (denk maar aan de Meatlover by Dierendonck), en dit onderstreepte wel hun voorliefde voor het culinaire, en hun drang om net dat stapje verder te gaan.

Zeer leuk aan deze avond was ook de semi-open keuken, wat zorgde voor leuke beelden van de chefs in actie, en het supervriendelijke personeel !Reacties

Populaire posts