Schmedz, new style cocktail bar

Vanmiddag kon je in Diest genieten van Dansend Diest, het eerste evenement in het kader van de Zomerse Zondagen.

De Grote Markt werd omgetoverd tot één grote dansvloer met drie podia, vier deelnemende dansclubs, straattheater, ... Om 18u00 kon je daarnaast genieten van de slotshow met 'T SCHOON VERTIER!

Op een luie zondag als deze, vonden wij dit een leuk evenement om even naartoe te gaan (vooral wetende dat wij op wandelafstand van de Markt wonen).

De terrasjes zaten goed vol, maar we konden toch nog een plaatsje versieren bij Schmedz, de nieuwe zaak van Marc Smets, tevens eigenaar van Nicky's Ballroom. Na 19 jaar stopte de vorige uitbater (Jan Van Nerum) met zijn zaak Old Tom en kwam deze ruimte vrij. De zaak werd gerenoveerd en omgebouwd tot een cocktail bar.


We kwamen terecht in een aangename kleine zaak, met een enorm terras (met dank aan Stad Diest om zijn terrassen net voor de zomer - eindelijk - te vergroten). Een leuke kaart, met voor de buurt aangename prijzen (2,80 € voor een glas wijn, 6,50€ voor een cocktail, 2,10 € voor frisdranken en fruitsappen). Daarnaast een ruime cocktailkaart, een ochtendkoffie (1,50€, te bestellen tot 10u), en een kleine lunchkaart met gerechten van Foodmaker en ijs van Mövenpick.

Speciaal aan deze zaak is het zelfbedieningsconcept. Geen lange wachtrijen aan de toog, en je wordt vlotjes bediend door barmannen die je wellicht kan herkennen van bij "de Nicky's" aan de overkant. Wie zijn tafeltje zelf afruimt krijgt een kortingsbon van 0,50€ bij een volgende bestelling (vanaf 3 personen).

Wij kozen voor een Aperol Spritz (geen vooraf bereid goedje, maar the real thing) en een glaasje huiswijn. De peuter in het gezelschap heeft de obsessie voor mierzoete sapjes nog niet afgeleerd. De knabbels (chips) staat in twee grote kommen op de toog, en kan je zelf overscheppen op een bordje.

Voor ons is dit een geslaagd concept, wij komen zeker terug.

En ter vervollediging kunnen we nog melden dat Dansend Diest ons ook zeker kon bekoren. 't Schoon Vertier was een mooie afsluiter, met goede muziek en dans!Adres:
Schemdz
Grote Markt 15
3290 DiestReacties

Populaire posts