Camembert op de BBQ

Een klassieker intussen, maar daarom niet minder lekker.

Je kan het serveren als voorafje, maar evengoed als dessert. Een lekker smeuïge Camembert, gesmolten op de BBQ.



Hoe begin je eraan?

Neem een Camembert in een houten doosje (geen karton!). Doe de kaas uit de verpakking. Besprenkel de doosjes met witte wijn, dit geef je kaas een extra smaak, maar zorgt er ook voor dat de doosjes niet verbranden. Leg de kaas terug in het houten doosje.

Je kan zo de kaas laten smelten. Heb je zin in een wat kruidigere kaas, dan kan je ook verse kruiden (vb. tijm of rozemarijn) op de kaas doen.

De Camembert kan je best indirect grillen. Hiervoor neem je een niet te warm vuur van ongeveer 150°C. Ben je toch niet helemaal zeker dat je doosjes niet gaan verbranden, dan kan je voor extra veiligheid nog een vel aluminiumfolie op de rooster leggen.

Smelt de kaas gedurende 20 minuten op de BBQ. Snij de korst kruisvormig open en sla open. Klaar!

Serveer met knapperig stokbrood.

Heb je zin in een zoetere afsluiter? Serveer de camembert dan met deze heerlijke suikervrije Rode Bessencompote.

Reacties