Roodbaars met blanke botersaus, asperges en prosciutto
De afgelopen week eindelijk een hint van de opkomende lente gezien. Jammer genoeg was het van zeer korte duur, en wordt er (alweer) sneeuw voorzien.
De korte opflakkering was echter genoeg om ook op ons bord weer wat frissere gerechten te toveren. Een heerlijk vers stukje roodbaars, een beurre blanc en in de oven gegrilde asperges met prosciutto. Eenvoudig en overheerlijk!
Ingrediënten
De korte opflakkering was echter genoeg om ook op ons bord weer wat frissere gerechten te toveren. Een heerlijk vers stukje roodbaars, een beurre blanc en in de oven gegrilde asperges met prosciutto. Eenvoudig en overheerlijk!
Ingrediënten
- Zalmhaasje of zalmfilet
- Groene asperges
- Prosciutto di parma / San Daniele of een andere gerookte ham
- Voor de blanke botersaus (beurre blanc):
- 2 dl witte wijn
- 1 dl witte wijnazijn
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 150 gram ijskoude goede boter
- Een scheutje room
- 1 el citroensap
- peperkorrels
- laurierblaadje
- peper en zout
Bereidingswijze
Omwikkel de asperges met de ham en grill ze gedurende een twaalftal minuten in een op 180°C voorverwarmde oven (op de bakplaat).
Bak de roodbaars.
Bereid intussen de saus.
Doe de witte wijn, de azijn, grofgesneden sjalotten en look in een pannetje. Voeg de laurier en gekneusde peperbolletjes toe en breng aan de kook. Reduceer tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Snij de boter in kleine blokjes.
Zeef het mengsel, voeg de room toe en zet weer op een zacht vuurtje. Klop er de boter onder tot je een mooi gebonden saus krijgt.
Werk af met het citroensap, peper en zout.
Reacties
Een reactie posten