Osso buco in bianco


Osso Buco is ook in onze contreien een populair gerecht geworden. Traditioneel geserveerd in een tomatensaus, en toch… in de oorspronkelijke Milanese versie worden helemaal geen tomaten verwerkt! Dat moest dan toch eens uitgetest worden.

Het basisrecept komt uit Two Greedy Italians, maar werd wat aangepast aan naar onze smaak.

Wij kozen voor kalkoenschenkel in plaats van kalfsschenkel. De reden hiervoor is dubbel: 1. de echtgenoot vindt de grote beenderen met dat overheerlijk grote stuk merg niet erg smakelijk en 2. De kalkoenschenkels waren in reclame ;-)


Ingrediënten

  •      4 kalkoen-schenkels
  •      Bloem
  •      1 ui
  •      3 wortelen
  •      2 stukjes selder
  •      3 blaadjes laurier
  •      100 ml droge witte wijn
  •      ½ liter rundsbouillon
  •      1 takje rozemarijn
  •      Zeste van ½ sinaasappel


Bereidingswijze

Haal het vlees door de bloem en kruid met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bruin het vlees (ongeveer 5 minuten aan elke kant). Haal het vlees uit de pan en zet even apart.


Snij de groenten allen fijn. Doe eventueel opnieuw wat extra olijfolie in de pan en fruit er de ui, wortel, selder en laurier in tot de ui zacht is. Voeg de wijn toe en laat lichtjes verdampen. Voeg het vlees, de bouillon, rozemarijn en zeste van sinaasappel toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gedurende 2 uur pruttelen.


Serveer met risotto alla milanese en knapperig brood. 

Reacties