Zomerse aardbeientaart
Voor vaderdag zijn we nog eens aan het bakken geslagen. Een frisse aardbeientaart met mascarpone en verse kaas. Heerlijk zomers!
Variaties: je kan de taart eventueel ook maken met bladerdeeg of afwerken met verse munt of citroenmelisse.
Met de hieronder vermelde hoeveelheden heb je genoeg voor één grote taart of één kleine taart en vier minitaartjes.
Kruimeldeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze
Klop de mascarpone met de verse kaas, vanillesuiker en zoetstof tot een zachte massa. Meng er de zeste en de amaretto onder.
Vul de afgekoelde taartbodem met de vulling.
Was de aardbeien en dep ze goed droog. Verwijder de steeltjes en halveer de aardbeien. Leg ze op de kaasvulling.
Werk de taart af met de amandelschilfers.
Variaties: je kan de taart eventueel ook maken met bladerdeeg of afwerken met verse munt of citroenmelisse.
Met de hieronder vermelde hoeveelheden heb je genoeg voor één grote taart of één kleine taart en vier minitaartjes.
Kruimeldeeg
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram goede boter
- 40 gram tagatesse
- 1 ei
- Binnenste van een vanillestokje (of vanillepoeder)
Bereidingswijze
Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden en voeg daar de zoetstof in. Breek het ei op de zoetstof. Snij de boter in blokjes en leg deze verspreid over de bloem. Hak de boter met twee messen onder de bloem. Kneed het deeg met de keukenrobot of met de hand. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast alvorens uit te rollen.
Zeef de bloem, maak een kuiltje in het midden en voeg daar de zoetstof in. Breek het ei op de zoetstof. Snij de boter in blokjes en leg deze verspreid over de bloem. Hak de boter met twee messen onder de bloem. Kneed het deeg met de keukenrobot of met de hand. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast alvorens uit te rollen.
Rol het deeg uit en bekleed er een bakvorm mee.
Vulling en afwerking
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 125 gram verse kaas
- 1 zakje Canderel vanillesuiker
- 5 gram aspartaam of Purevia Stevia of 25 gram Tagatesse
- Zeste van 1/2 citroen
- 50 ml Amaretto
- Amandelschilfers
- Aardbeien
Bereidingswijze
Klop de mascarpone met de verse kaas, vanillesuiker en zoetstof tot een zachte massa. Meng er de zeste en de amaretto onder.
Vul de afgekoelde taartbodem met de vulling.
Was de aardbeien en dep ze goed droog. Verwijder de steeltjes en halveer de aardbeien. Leg ze op de kaasvulling.
Werk de taart af met de amandelschilfers.
Hoi Tineke,
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog en dat suikervrij koken, vooral het bakken gaat hier zeker van pas komen. Mijn dochtertje heeft diabetes en ik zal zeker wat recepten gaan uitproberen. Ik weet niet wat je opleiding is of zo maar als je het voor de diabeten nog gemakkelijker wil maken zou het super zijn moest je nog #g koolhydraten/portie of per 100g erbij kunnen zetten.
Natuurlijk maar een voorstel, waar je zelf mee doet wat je wil...
Maar ik ben al heel blij dat ik je blog ontdekt heb
Maren (hoemmelke.blogspot.com)
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderenWat klinkt dit heerlijk! Ik wil dit zeker gaan proberen. Er staat alleen niet bij vermeld hoe je de taartbodem moet bakken? Blind of niet? Hoe lang? Hoeveel graden? Etc.
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt!
Beste Eline, de taartbodem wordt effectief blind gebakken. Afhankelijk van de grootte van de vorm moet je even kijken. De kleine taartjes die ik gebruikt zijn amper 10 minuutjes in de oven gegaan op 200°C.
BeantwoordenVerwijderen