zondag 3 juni 2012

Culinaria² - Into the Raw

Voor zijn 4de verjaardag bood Culinaria een nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Deze ruwe, natuurlijke, organische keuken is een subtiele combinatie van sensoriële geneugten, op de grens tussen hedendaagse keuken en wildernis. Ook wij konden er het voorbije weekend ten volle van genieten.

Hieronder enkele sfeerbeelden en impressies.

Er werd dit jaar gekozen om het event te laten plaatsvinden in het Goederenstation van Tour & Taxis. Een authentiek en 'puur' kader.


Hapjes werden verzorgd door enkele jonge chefs uit het Brusselse via Brusselicious. Hier de amuse van Va Doux Vent: geconfijt spek "48 uur" en rauwe langoustine, erwtjes, vlierbessencrème, zes pepers en Corsicaanse munt.Bij elke gang kon je kiezen voor een aangepaste wijn of Leffe.  

Bij de wijnen kon vooral de Finca Monepedroso ons bekoren (gecombineerd met het gerecht van Le Cor de Chasse: gebakken Sint-Jacobsnootje, appel en ijsfrisse komkommer van Wéris, wortelgroenten met wilde kruiden en "charbon fumé"). Een heerlijke frisse, droge witte wijn bestaande uit 100% Verdejo en gecultiveerd in de regio Valladolid.

De wijn is verkrijgbaar bij Bleuzé Wines. 

Bleuzé Wines
Omer de Vidtslaan62
1760 Roosdaal
tel +32 (0)54 31 05 50

Leffe stelde er ook zijn nieuwste bier voor: Leffe Royal. Het gaat om een blond bier, een mix van Leffe tripel en radieuze. Aangenaam en niet te sterk of bitter.

Nog enkele van de heerlijke gerechten.
- Het gerecht van Pastorale: zesrib, gerookt op 40°, 50 dagen gerijpt, ganzenlever, ui en tuinkruiden.
- Gebakken Sint-Jacobsnootje, appel en ijsfrisse komkommer van Wéris, wortelgroenten met wilde kruiden en "charbon fumé" van Le Cor de Chasse.
- Mi-cuit van zomeroesters van Kamoa.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten