Spaghetti met mosseltjes
Een eenvoudig en licht pasta-gerechtje. Wat kan een mens
zich nog meer wensen?
Ingrediënten:
- Spaghetti
- 500 gram mosselen
- Een glas witte wijn
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- Verse peterselie
- Olijfolie
Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon. Zet ze een tijdje onder in een mengsel
van water en melk om ze schoon te maken. Spoel goed na onder stromend water.
Verhit de olie in een kom, doe er de mosselen bij en giet
het glas witte wijn erover. Dek de pan af en kook/stoom de mosselen tot ze open
zijn (eventueel af en toe wat opschudden). Haal de mosselen met een schuimspaan
uit de kom en houd ze apart.
Breng het mosselvocht aan de kook met het gesnipperde
teentje knoflook. Snij de tomaat in blokjes, verwijder de pitjes en doe de
blokjes bij het mosselvocht. Laat een tweetal minuten koken. Doe de mosselen
erbij, kruid met peper en zout en wat peterselie.
Serveer met de pasta en eventueel een stukje brood.
Tip: te veel
mosselen gekocht? Gekookte mosselen kan je 1à2 dagen bewaren in de koelkast
(uit hun schelp gehaald). Ze zijn heel lekker als hapje wanneer je ze frituurt.
Haal ze door bloem, eiwit en paneermeel en frituur ze op 150°C tot ze mooi
goudbruin zijn. Serveren met een verse tartaar en je hebt zo een lekker hapje voor
bij het aperitief.
Reacties
Een reactie posten