Wijnen & meer...

Zoals reeds eerder gezegd, dit weekend kan je een bezoekje brengen aan Megavino. Wij deden dat gisteren alvast tijdens de openingsavond van de dertiende wijnbeurs en leerden daar toch weer heel wat uit. 

 Gastland is voor de derde maal op rij Frankrijk. Een groot deel van de beursvloer wordt dan ook ingenomen door een leuk opgesteld Frans paviljoen dat gisteren officieel werd geopend door de Franse ambassadrice in België Michèle Boccoz. Heel wat regio's en wijnboeren zijn present, maar een extraatje is toch wel de hoek met Belgische wijnboeren in Frankrijk. Wat zwaardere rode wijnen, wijnen waar gekozen werd voor een modieuze look of de traditionele bordeaux en chardonnay. Je vind het er allemaal wel.

Onze favoriet? De stand van Vins Moselles (Luxemburg). Opvallend hoeveel vriendelijker het onthaal er was dan op de andere standen. Gedegen en nuttige informatie over het proces, klimaatinvloeden en foodpairing. Op de stand kan je de coöperatieve Vins Moselles vinden (proef zeker een keertje hun Brut Crémant), enkele zelfstandige wijnboeren en een hoekje met toeristische informatie.

Langs de andere zijde: wie trachten we een volgende keer te ontlopen? Met stip op één: de New Yorkse wijnen. Het leek ons wel wat... een wijn uit NY. Tot nu toe enkel de Californische wijnen geproefd, wat logisch is aangezien zij zowat 90% van de Amerikaanse wijnen produceren, en nu wilden we wel wat anders. Er werd ons behulpzaam uitgelegd wat de verschillende New Yorkse wijnregios zijn en wij kozen voor een Chardonnay uit de Hudson regio. Het is daarbij gebleven. Een zeer bizar bitter smaakje was het gevolg.

Leuke verrassing was een klein standje met Chileense olijfolie. De Auro olijfolie bleek echt fris, fruitig en lekker. Voorlopig nog weinig verkooppunten open voor particulieren, maar binnenkort ook verkrijgbaar bij Makro. Ik kijk er alvast naar uit!


Ook nieuwsgierig naar Megavino?
Je kan nog tot 24/10 terecht in Paleis 3 van de Heizel.

Reacties