woensdag 19 oktober 2011

Kweeperengelei


Kweeperen zijn vruchten uit de rozenfamilie. Nauw verwant aan appelen en peren, maar rauw niet eetbaar. Om ze te verwerken moet je wat geduld hebben, de vruchten moeten toch makkelijk een half uurtje zachtjes koken, maar de smaak is het zeker waard!

Kweeperen zijn in België vlot te oogsten in september/oktober, maar als je geen boom in de tuin hebt is het soms wat moeilijker om ze te vinden. Mocht je ze tegenkomen, dan is dit receptje toch zeker een aanrader. Heel lekker bij een wildpaté, kaas, …

Ingrediënten
-          Kweeperen
-          Stevia
-          Pectine

Bereidingswijze
Doe de kweeperen in stukken (met klokhuis, schil, …) in een pot, bedek met water. Kook de kweeperen 30 à 40 minuten zachtjes tot ze bijna uit elkaar vallen. Laat het geheel afgedekt een nachtje trekken.

Schep ’s anderendaags de kweeperen uit het vocht. Zeef het vocht door een neteldoek. Breng het vocht opnieuw aan de kook, zoet naar smaak met stevia en dik in met pectine (kijk best even op de verpakking voor de verhouding).

Tip
De overgebleven kweeperen kan je verwerken in een appelmoes. Doe de klokhuizen, schillen, enz. weg en gebruik het vruchtvlees in appelmoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten