Lunchsalade met tomaten en feta
Het mooie weer is eindelijk weer daar, dus frisse lunchsalades zijn wel op zijn plaats. En de kleuren in dit gerechtje ogen nog leuk ook.
Nadeel van deze salade is dat hij niet echt geschikt is om op voorhand te maken en dus bvb. mee werken te nemen. Meteen opeten is de boodschap!
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
1/3 afbakciabatta
Een handvol rode kerstomaatjes
Een handvol gele kerstomaatjes
Een stukje komkommer
Een paar zwarte olijven
50 gram feta
Verse basilicum
Balsamico-azijn
Olijfolie
Bereidingswijze
Bak de ciabatta in de oven. Snij in blokjes en verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprinkel met wat olijfolie en zet dit onder de gril tot de broodblokjes mooi goudbruin zien.
Halveer de kerstomaatjes, snij de komkommer in dunne plakjes of reepjes en verbrokkel de feta. Doe tomaten, komkommer, olijven, feta en brood in een kom.
Doe hierover een vinegraitte van olijfolie en balsamico-azijn en snipper er de basilicum over.
Nadeel van deze salade is dat hij niet echt geschikt is om op voorhand te maken en dus bvb. mee werken te nemen. Meteen opeten is de boodschap!
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
Bereidingswijze
Bak de ciabatta in de oven. Snij in blokjes en verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprinkel met wat olijfolie en zet dit onder de gril tot de broodblokjes mooi goudbruin zien.
Halveer de kerstomaatjes, snij de komkommer in dunne plakjes of reepjes en verbrokkel de feta. Doe tomaten, komkommer, olijven, feta en brood in een kom.
Doe hierover een vinegraitte van olijfolie en balsamico-azijn en snipper er de basilicum over.
Reacties
Een reactie posten