Witloofsoepje met room en kruiden

Wij vieren dit jaar Kerst met het gezin. Op Kerstavond wordt het menu gekozen dochter- en manlief. Elise opperde voor een garnalencocktail als voorgerechtje en fondue of gourmet als hoofdgerecht. Geert vulde aan met zijn keuze voor soep: witloofsoep. 

Een eenvoudige klassieker, maar wel erg lekker. En een soepje dat zeker ook past op de feesttafel. Ik deel dan ook graag mijn versie in de aanloop naar Kerst.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 preiwitten
  • 500 gr witloof
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 mespuntje mosterpoeder (ik gebruik Colman's mosterdpoeder)
  • peper en zout
  • Voor de afwerking: verse bieslook, room
Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Snipper de ui fijn, snij de aardappel in blokjes. Snij de prei en het witloof in ringetjes.

Fruit wat olie of boter in een soeppan. Doe er de ui in en stoof glazig. Voeg de overige groenten toe en stoof nog een tweetal minuutjes aan. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat vervolgens 25 minuten op een zacht vuurtje verder sudderen.

Mix de soep fijn. Kruid met het mosterpoeder, peper en zout.

Serveer met een lepeltje room en werk af met de fijngesnipperde verse bieslook.

Smakelijk!



Reacties