vrijdag 15 november 2019

Eenvoudige appelcake zonder toegevoegde suikers

Vandaag is het koningsdag, maar gisteren vond ik ook een belangrijke dag: Werelddiabetesdag. Alleen al door het stijgend aantal diabetici vind ik het belangrijk om hier steeds aandacht voor te hebben. Onze thuisgemeente Beringen zette enkele gebouwen in een blauw licht, om aandacht te vragen voor diabetes. Wij keken naar het mooi verlichte CC Casino.


Om toch ook weer een extraatje te geven in het kader van de diabetesdag koos ik voor een eenvoudige maar lekkere appelcake zonder toegevoegde suikers. Het is volop herfst en dat betekent ook grijs, nat en druilerig weer. Maar ook: appels en peren in overvloed, kleurige blaadjes aan de bomen, enz. Ik ben er dol op.

Onze eigen appelboom was in topvorm dit jaar. Ik had manden vol appelen. Om zo te eten, geweckt als appelmoes, maar ook om te verwerken in gebak. Een lekkere appelcake smaakt altijd wel, en met de cakemix zonder suiker van Ellphi een fluitje van een cent! De cake is luchtig, mooi gerezen en smaakvol. Een toppertje dus. Soms heb ik gewoon geen zin om van 0 te beginnen en dan is deze bakmix ideaal. Je bakt er cupcakes of een gewone cake mee, maar met kleine toevoegingen kan je ook heel wat andere recepten maken.Ik gebruik zelf ongeveer een halve verpakking voor een kleine cake. Bereid de cake zoals aangegeven op de verpakking. Giet in een beboterde bakvorm. Schil een appel en snij in partjes. Duw de partjes mooi in de cake. Bak gedurende 50 minuten op 160°C.

Smakelijk!

Disclaimer : All pictures and texts are copyrighted by Tineke Vanhove and Tineke's Cucina unless stated otherwise in the article. While some items might have been gifted by the producer or distributor, these are in no way paid promotions or recommendations.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten