Cannelloni met salsiccia

Zin in een lekkere pastaschotel met veel kaas? Deze cannelloni is snel klaar en zit boordevol heerlijke smaken.

Ik gebruik in deze cannelloni salsiccia, een lekker Italiaans venkelworstje. Deze kan je vinden bij de kwaliteitsslager. Ik kocht ze bij Gustor Meat Boutique. Een super webshop van Belgische bodem met kwaliteitsvlees. Ik bestelde een pakket met enkele soorten rundsvlees, worstjes, … en ging de laatste weken al meermaals aan de slag. Nog heel wat blogposts te volgen dus ;-)


Gustor werd opgericht begin 2015 door vader en zoon Rik en Jef Debouver, 5de generatie slagers en was op dat ogenblik de eerste Belgische Online slager. Ze maakten vanaf dag 1 duidelijke keuzes. Er wordt geen vlees verstuurd dat je makkelijk op je dagdagelijkse traject kan vinden, het gaat echt om meer exclusieve stukken. Ook moeilijk vindbare 'cuts' als bavette en kraaiebiefstuk. Ze richten zich puur op particulieren, gebruiken eco-friendly verpakkingen met zorg voor het milieu. Fijn toch?

Ingrediënten
  • Cannelloni
  • 4 salsiccia (Italiaanse worstjes)
  • 1 sjalot
  • 1 bokaal passata
  • 1 handvol verse basilicum, fijngesnipperd
  • 1 potje ricotta (250 gr)
  • 2 handvol parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Snipper de sjalot fijn. Fruit aan in wat olijfolie. Doe er de passata bij, kruid met peper en zout en de helft van de basilicum. Laat verder pruttelen tot sausdikte.

Terwijl de op het vuur staat maak je de vulling voor de cannelloni. Snij de worsten open en meng de vulling met de ricotta en de helft van de basilicum en de helft van de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.

Doe de vulling in een spuitzak en vul er de buisjes cannelloni mee.

Giet een laagje saus in een ovenschotel. Schik er de cannelloni op. Overgiet met de rest van de saus. Werk af met Parmezaanse kaas.

Zet gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!


Reacties