zaterdag 9 december 2017

Gevulde varkenshaas met appel, walnoten en veenbessen

Niets leuker om een hoofgerecht op je feesttafel te zetten, waar je op het moment zelf niet veel werk aan hebt. Deze varkenshaas kan je vooraf opvullen en hoef je alleen nog af te bakken in de oven. Ideaal!

De zoetere appel en veenbessen smaken prima in combinatie met walnoten en varkenshaas.



Ingrediƫnten

  • 1 varkenshaas
  • 1/2 kop broodkruim (of paneermeel)
  • 1/2 kop groentebouillon
  • 1 kop appel, in stukjes
  • 1/3 kop gedroogde veenbessen
  • 1/3 kop walnoten
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 tl verse rozemarijn
  • 1 el Purevia agave & stevia

Bereidingswijze

Meng alle ingrediƫnten (behalve het varkenshaasje) tot een geheel voor de vulling. Kruid flink af met peper en zout.

Het varkenshaasje moet je opensnijden om nadien te vullen en op te rollen. In onderstaand filmpje krijg je mooi te zien hoe je dit best doet.


Vul vervolgens het varkenshaasje met de vulling, rol op en bind vast met keukentouw.

Je kan het vlees nu prima afdekken en in de koelkast bewaren tot je het moet afbakken.

Verwarm de oven voor op 230°C. Bak 15 minuten op hoge temperatuur. Laat de temperatuur dalen tot 180°C en bak nog 30 minuten verder.

Haal uit de oven en laat het vlees rusten.

Je kan intussen met de aanbaksel uiteraard een eenvoudige saus bereiden om bij het vlees te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten